‘Altın Ayı’yı 2 yapım paylaştı

Güncelleme Tarihi:

‘Altın Ayı’yı 2 yapım paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2002 01:34

Kısa adı Berlinale olan 52. Berlin Film Festivali'nde, en iyi film dalında ‘Altın Ayı’ ödülünü, İngiliz filmi ‘‘Bloody Sunday’’ ile Japon çizgi filmi ‘‘Spirited Away’’ paylaştı.

İngiliz yönetmen Paul Greengrass'ın ‘‘Bloody Sunday’’ filmi, İngiliz askerlerinin Kuzey İrlanda'nın Londonderry kentinde 30 Ocak 1972 tarihinde 14 Katolik göstericiyi öldürdüğü ve tarihe ‘‘Kanlı Pazar’’ olarak geçen olayı konu alıyor.

Festival jürisinin Altın Ayı'ya layık gördüğü, Japon yönetmen Hayao Miyazaki'nin çizgi filmi ‘‘Spirited Away’’ ise, Chiriro adlı 10 yaşındaki bir kızın cinler, canavarlar ve tanrıların fantastik dünyasındaki maceralarını anlatıyor.

Festivalde, Halle Berry, Marc Forster'ın ‘‘Monster's Ball’’ filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu dalında Gümüş Ayı ödülünü kazandı. Fransız oyuncu Jacques Gamblin de, Bertrand Tavernier'nin ‘‘Laisser-Passer’’ filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu dalında Gümüş Ayı'yı aldı.

‘‘Lundi Matin’’ adlı Fransız filminin yönetmeni Otar Iosseliani'ye en iyi yönetmen dalında Gümüş Ayı ödülü verildi. En iyi müzik dalında Gümüş Ayı ödülü, ‘‘Laissez-Passer’’nin müziğini yapan Antoine Duhamel'e gitti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!