Altın Ayı ödüllü "Duvara Karşı" gösterimde

Güncelleme Tarihi:

Altın Ayı ödüllü Duvara Karşı gösterimde
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2004 15:23

Türk yönetmen Fatih Akın'ın, Berlinale'2004'te Almanya adına yarışan ve büyük ödül Altın Ayı'yı kazanan filmi Duvara Karşı (Gegen Die Wand) 12 Mart'ta Türkiye'de gösterime giriyor. 54'üncü Berlin Film Festivali'nde FIPRESCI Ödülü'ne de değer görülen film, Almanya'da yaşayan ve hayata yeni bir başlangıç yapmak isteyen iki Türk gencinin öyküsü üzerine kurulu.

Haberin Devamı

Duvara Karşı'da başrolleri Birol Ünel ve Sibel Kekilli paylaşıyor. Akın'ın gözde oyuncusu Mehmet Kurtuluş ile Kısa ve Acısız'da da rol alan Adam Bousdoukos'un yanısıra Güven Kıraç, Meltem Cumbul kadroda yer alan diğer oyuncular.

Bu haftanın yeni filmlerinden biri Jack Nicholson ve Diane Keaton'ı biraraya getiren Aşkta Her Şey Mümkün (Something's Gotta Give).  Kadınlar Ne İster'in yönetmeni Nancy Meyers'ın imzasını taşıyan filmin diğer oyuncuları Keanu Reeves ve Frances McDormand. Bu filmdeki  performansıyla en iyi kadın oyuncu Oscar'ına aday gösterilen  Keaton'ın da ödülü genç meslektaşı Charlize Theron'a kaptırdığını hatırlatalım.

Genç bir çiftin evlilik serüvenini konu alan Benimle Evlenir misin? (Casomai) İtalyan sinemasının son dönemini örnekleyen bir film. Yönetmen koltuğunda Alessandro D'Alatri var.

Haberin Devamı

Steve Martin, Bonnie Hunt, Piper Parebo ve Tom Waelling'in rol aldığı Sürüsüne Bereket (Cheaper By the Dozen) komediden hoşlananlar için.

HAFTANIN FİLMLERİYLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ İÇİN:
http://www.hurriyetim.com.tr/haberler/0,,sid~18,00.asp

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!