Altaylı'ya Lara mesajları

Güncelleme Tarihi:

Altaylıya Lara mesajları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2002 02:16

FATİH Altaylı'nın, geçtiğimiz pazartesi gecesi Kanal D'de yayınlanan ve öğrenci intiharlarını konu alan Teke Tek programına, sayısız mesaj gönderildi.

‘‘Çocuklar neden intihar ediyor?’’ sorusuna yanıt arandığı programla ilgili Altaylı'ya mesaj gönderenler arasında, intihar eden gençlerin arkadaşları da yer aldı.

Oğlum da ölüyordu

Benim oğlum da Alman Lisesi'nde. Şansızlık şu ki, E.T. ile tanıştıktan sonra içine kapanık ve tembel oldu. Bizler çok zengin değiliz ve okulun masraflarını karşılayamıyoruz. Ben bilgisayarcı olduğum için oğlumun chat dosyasına girdim ve oğluma intihar için yapılan telkinleri buldum. İki gün sonra intihara kalktı. hastaneye zor yetiştirdik. Onu okuldan alıp bir devlet lisesine vermeyi ve psikiyatriste götürmeyi düşünüyorum.

Bir veli

Lara bu yıl değişti

Ben Üsküdar Amerikan Lisesi Lisesi'nde Lara'nın sınıf arkadaşıyım. Lara, geçen sene benim sınıfımdayken intihar aşamasına gelmiş bir kız değildi. Bu yıl başından itibaren çok büyük değişiklik oldu. Herkes de Lara'nın anormal tavırları ve durumun farkındaydı.

Ali ATEŞ


Ölüme davet

Ben bitanecik arkadaşım Ceylan'la aynı sınıftaydım. E.T.'nin onun intiharında büyük etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Kendisini kurt adam sanan, çevresindeki insanları kendisi için ölüme davet eden birisi nasıl savunulabilir. Okulumda daha çok E.T. var.

Adımı vermiyorum

E.T.’nin rolü

Ceylan'la aynı sınıfta 7 yıl okudum. İntiharında E.T.'nin rolü büyüktür. Kimse inkar edemez. Okul yönetiminin de hataları var. 8 yıllık eğitim, Alman Lisesi başta olmak üzere bütün yabancı okullarda sorun çıkardı. Bunları dışardan biri ya da doktor olarak görmek imkansız.

Lütfen adımı yazmayın

Şeytanın elçisi

Benim kızım da Alman Lisesi'nde okuyor ve Ceylan'la aynı sınıftaydı. Acaba neden adı geçen E.T.'yi annesi okuldan almak zorunda kaldı ve Kanada'da okutuyor. 4 yaşından beri kendisini şeytanın Messenger'ı (mesajcı) olarak niteleyen bu çocuğu okul, babasının belirtmesine rağmen nasıl aynı sınıfa koyabiliyor?

Macit ÖZALP

Ceylan’ın hayaletleri

Ben Alman Lisesi mezunuyum ve hem Ceylan'ı, hem E.T.'yi tanıyordum. Ceylan'ın halüsinasyon problemi vardı. Hayalet gördüğünü, onların saldırısına uğradığını söylüyordu. Chat'lerimizde, defalarca odasına giren korkunç hayaletler yüzünden dolaba saklandığını ve tehdit edildiğini anlatmıştı. Ayrıca E.T. Ceylan'ı kardeşi gibi severdi. Onu intihardan vazgeçirmek için saatlerce konuşmasına şahidim.

adımı Lütfen yazmayın

Aynı liseden

Geçen yıl uyuşturucu bağımlısı iki genç kızın terapisinde aktif rol aldım. Şu anda Almanya'da üniversite okuyorlar. Her ikisi de bana Alman Lisesi'nde satanist gruplarla beraber olduklarını, uyuşturucu kullandıklarını söyledi. İkisi de intihar teşebbüsünde bulunmuştu.

Murat TURHAN

(Uzman Psikolog) - Nürnberg


Satanist yok

Ben Alman Lisesi son sınıf öğrencisiyim. 6.5 yıl Ceylan Konuk'un, 1 yıl E.T.'nin sınıf arkadaşı oldum. Alman Lisesi'nde hálá potansiyel olarak intihar edebilecek birkaç öğrenci daha bulunmakta.

Ancak Alman Lisesi, kesinlikle satanist yuvası değil. Beni de satanist diye suçlayanlar oldu ama hiç alakam yok. Müfredatın ağır olması, bir etken olabilir. Alman Lisesi'nin tek suçu bundan ibarettir.

Lütfen adımı GİZLİ TUTUN

En mutsuz 8 yılım

80'lerin başında Alman Lisesi'nden mezun oldum. Alman Lisesi'ni suçlayacak elle tutulur hiçbir kanıtım yok. Ama bildiğim birşey var hayatımın en mutsuz 8 yılını geçirdim. Bence bu da hafife alınacak bir durum değil.

Serra SARIKAYA


Zor kurtardım

Kızım da Alman Lisesi'nde okuyor. Son zamanlarda onu tanıyamıyordum. Çok uğraş verdim ve nihayet normale çevirebildim. Kızın chat kayıtlarına baktım ve intihar eden kızların yazışmalarıyla uyuşuyordu. Okul yönetimi sadece kılık kıyafetle uğraşıyor. Lütfen lisenin üzerine gidin.

adımı GİZLİ TUTUN
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!