Altaylı'nın Babıali Yokuşu en fazla dinlenen program

Güncelleme Tarihi:

Altaylının Babıali Yokuşu en fazla dinlenen program
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2001 00:00


Haberin Devamı

Akademetre adlı özel araştırma kuruluşu tarafından özel otomobil ve araçlarda en çok dinlenen radyo istasyonları ve programlarının belirlenmesi amacıyla yapılan ‘‘Radyometre Mart-Nisan’’ araştırmasına göre, Radyo D'de, Fatih Altaylı'nın ‘‘Babıali Yokuşu’’ programı yüzde 10.4'lük oranla en fazla dinlenen haber programı oldu. Araştırmaya göre, araç radyolarının hafızasında en fazla kayıtlı olan radyo ise yüzde 9.1'lik oranla Metro FM oldu.

İstanbul'daki 28 bölgede yılda 8 kez yapılan araştırmanın son verileri, 600 kadın, 640 erkek dinleyiciyle yapılan anketle elde edildi. Araştırmaya göre en fazla dinlenen radyo istasyonu, arabesk müzik yayını yapan Kral FM oldu. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Arif Verimli, ‘‘Arabalarda dinlenen acı veren müzikler duygusallığa sevk eder ve trafik kazalarını artırır’’ dedi.

Hareketli ve yüksek sesle dinlenen müziğin, insanların zihinlerindeki yoğunluğu dağıtmaları açısından yararlı olduğunu belirten Doç. Dr. Verimli, ‘‘Ancak aşırı yüksek sesle dinlenen müzik trafikteki sürücünün dikkatini dağıtarak reflekslerini azaltabilir’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!