Altan Öymen ve Hüsamettin Cindoruk Silivri'de

Güncelleme Tarihi:

Altan Öymen ve Hüsamettin Cindoruk Silivride
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 15:16

Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e destek olmak için başlatılan 'Umut nöbeti'ni bugün Gazeteci - yazar Altan Öymen, TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Belgeselci Cengiz Özkarabekir, Gazeteci Murat Erdin ile Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Melih Berk tuttu.   Yeni yıl nedeniyle düzenlenen açık görüşte ise Dündar ve Gül, aileleriyle bir araya geldi. 

Haberin Devamı

Silivri Cezaevi önünde tutulan nöbeti öğle saatlerinde Altan Öymen ve Hüsamettin Cindoruk birlikte devraldı. Burada bir konuşma yapan Altan Öymen, Can Dündar ve Erdem Gül'ü moral vermek ve onlara en iyi dileklerini bildirmek üzere geldiklerini söyledi. Silivri'nin eskiden bir mesire yeri olduğunu ve insanları gezinti yapmak için geldiklerini kaydeden Öymen , "Ancak şimdi Silivri insan haklarına, basın özgürlüğüne yönelen saldırıların bir sembolü haline geldi. Buradan yüzlerce insan geldi geçti, yakalandılar, yargılandılar sonunda beraat ettiler. Ancak yattıkları yıllarca yıl hapis yanlarına kaldı. Silivri, şimdi de  gelinen son basın özgürlüğüyle  ilgili kötüleşmenin bir misalini daha ağırlıyor. Basın özgürlüğünün zedelenmesi demokrasinin de tahrip edilmesidir. Demokrasinin kurtulması açısından bu saldırıların  tutuklama kararlarının ortadan kaldırılması gerekir" diye konuştu. 

CİNDORUK: BURADAKİ NÖBET AYNI ZAMANDA BİR ANAYASA NÖBETİDİR

Hüsamettin Cindoruk ise açıklamasında kendini demokrasi ve faşizm arasındaki sınırda nöbet tutuyormuş gibi hissettiğini dile getirdi. Cindoruk, "Çünkü faşizm böyle gelir. Evvela basın özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü ortadan kaldırır sonra faşizm gelir. Çağdaş dünya bunun çeşitli örnekleriyle doludur. Dolayısıyla biz burada sadece basın özgürlüğü için nöbet tutmuyoruz. Buradaki nöbet aynı zamanda bir anayasa nöbetidir. Neden derseniz; Türkiye'deki bütün anayasalar cumhurbaşkanlarını bağışlayacı olarak görür. Bütün anayasalar cumhurbaşkanlarına bir parlemento yetkisi olan af yetkisini verirler. Cumhurbaşkanları suçlayıcı olamazlar, bağışlayıcı olurlar. Bir cumhurbaşkanının gazetecileri cezaevilerine sokmak, onları tutuklatma talimatları vermesini içime sindiremiyorum ve bugüne kadar yaşanmış gibi de görmüyorum. Cumhurbaşkanını bağışlama emirleri vermesi, kararnameleri imzalaması için göreve çağırıyorum" dedi. Cindoruk ve Öymen'den önce umut nöbetini  Cengiz Özkarabekir, Murat Erdin ile Melih Berk birlikte tuttu.

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL AİLELERİYLE AÇIK GÖRÜŞTE BİR ARAYA GELDİ 

Öte yandan  tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül, yeni yıl öncesi gerçekleşen açık görüşte aileleriyle bir araya geldi. Can Dündar'ı eşi Dilek Dündar, oğlu Ege Dündar, annesi Öznur Dündar, teyzesi Gülsüm Takıl, kuzenleri Ziya Öztürk, Ülkü Öztürk Gönül Denizalp Sena Alpsan, Erdem Gül'ü ise eşi Aslı Gül oğulları Sarp Güney ve Deniz ziyaret etti.  Oğlumu gördüğüm için çok mutluyum. Oğlumla gurur duyuyorum. Oradan aslanlar gibi çıkacak, ben de burada davul, zurna çaldıracağım. 

2015'İN SON GÖRÜŞÜ

Aileler, ziyaretin ardından umut nöbeti tutunları ziyaret etti. Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Can Dündar'ın oğlu Ege Dündar babasının moralinin çok iyi olduğunu söyledi. 2015'in son görüşmesini yaptıklarını belirten Ege Dündar, "Yeni yıl için özgürlük diledik, kavuşmayı diledik. Birkaç mesajı oldu, gereken kişilere o mesajları ileteceğim. Kendisi çok moralli. Spora başlamışlar. Erdem ile haftada bir top oynuyorlarmış. Umarım yeni yılda ayrılığımız son bulacak ve birbirimize kavuşacağız. Bizden yeni yıla mutlu girmemizi istedi. Haklılığımızın yeni yılda yerini bulacağına eminim" dedi.

OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

Anne Öznur Dündar ise oğlu ile gurur duyduğunu belirterek, "Oğlum çok güzel işler yapıyor. Adam gibi adamdır. Türkiye arkasında, Avrupa arkasında bundan daha güzel birşey olabilir mi? Böyle bir çocuğun annesi olduğum için gururluyum" diye konuştu.  

BAKMADAN GEÇME!