Alo annemi vurdum

Güncelleme Tarihi:

Alo annemi vurdum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2009 00:00

Adana’da, ilköğretim 7. sınıf öğrencisi R.A., önceki akşam annesinin, "Seviye Belirleme Sınavı’na girmiyorsun" sözleriyle yıkıldı. Sabaha kadar uyku tutmayan küçük kız, ezan okunurken, babasının Smith Wesson tabancasıyla annesinin odasına daldı, uyuyan kadının başına tek el ateş etti. Silah sesine koşan 6 kardeşi, odada buldukları annelerinin kanlı bedeniyle dehşete kapılırken, küçük kız tabancayı koyduğu çantayla dışarı çıktı, ankesörlü bir telefondan polisi aradı: "Alo, ben annemi vurdum!"

Haberin Devamı

İŞTE BÖYLE GÖZALTINA ALINDI

ADANA’da ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi R.A., dün sabah, kendisini Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) yollamayan annesi 39 yaşındaki Songül A.’yı yatakta uyurken başından vurarak öldürdü. Cinayetten sonra sokağa çıkıp ankesörlü telefondan polisi arayan küçük kız, ’Alo ben annemi vurdum’ diye ihbarda bulundu. R.A.’yı, korkunç haberi vermek için kullandığı telefon kulübesi önünde bulan polis, küçük kızla birlikte gittikleri 3 katlı evin en üst katındaki yatak odasında anne Songül A.’yı kanlar içinde, evin diğer çocuklarını da şoke durumda buldu.

Nüfüs cüzdanına göre 11, gerçekte ise 13 yaşında olduğu belirtilen R.A., annesinin kendisini okula göndermek istemediğini söyledi. Olayın şokuyla konuşmakta zorlanan ve sürekli titreyen küçük kız, şu ifadeyi verdi: "Bu sabah da Anadolu ve Özel Lise sınavlarına giriş için yapılan Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) girecektim. Akşam, sınava Hürriyetgöndermeyeceğini söyledi. Sabaha kadar uyumadım. Sabah ezanı okunurken, babamın tabancasını alıp annemin yattığı odaya girdim. Başına ateş ettim" dedi.

6 kardeşi şokta

Olay sırasında Devlet Demiryolları’nda hemzemin geçitte görev yapan babası Ali A.’nın evde olmadığını belirten R.A., 2 ablası, 3 ağabeyi ve 1 küçük erkek kardeşinin silah sesini duyunca odaya girdiklerini, kendisinin ise okul çantası ve tabancayı alıp çıktığını anlattı. Çantayı inceleyen polis, baba Ali A.’ya ait bulundurma ruhsatlı Smith Wesson marka toplu tabanca ve küçük kızın SBS giriş belgesini buldu.

Yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürülen ve birkaç saat sonra yapılacak sınava girmesine karar verilen R.A., psikolog eşliğinde polis gözetiminde, sınava gireceği okula götürüldü. Soruları yanıtlayan R.A, sınav sonrası Sosyal Hizmet Müdürlüğü Çocuk Sitesi’ne yerleştirildi. Küçük R.A.’nın uzun süredir psikolojik sorunları bulunduğu, Nisan ayı başından itibaren okula gönderilmediği öğrenildi.

Baba: Okuldan almıştık

2’si kız 5 çocuk babası Ali A. şöyle konuştu: "Haberi nöbetteyken verdiler. İnanamadım. Tartışmalar olurdu, okulla sorunları vardı. O nedenle okuldan almıştık. Böyle bir şey yapacağı hiç aklımıza gelmezdi" dedi. TCDD’de hemzemin geçit kontrolörü olarak çalışan ve cinayet sırasında mesaide olduğu bildirilen baba Ali A. memurluğun yanında Şakirpaşa Mahallesi’nde bir fırın ile odun satış deposu sahibi olduğu bildirildi. İçine kapanık yapısı olan ailenin, gelir düzeyinin iyi olduğu belirtildi.

’Tarikata sokulmaktan korkuyordu’ iddiası

OLAYDAN
sonra Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da bir açıklama yaptı. Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat, küçük yaşta anne katili olan R.A. için, "Anne ve babasıyla anlaşamadığı, kendisine ve ailesine zarar verebileceği ikaz edilmiş.

Cüppeli, sarıklı abi

Seviye Belirleme Sınavı tartışması da, anne baba ile kızları arasındaki bugüne kadar yaşanan tartışmaların tuzu biberi olmuş" diye konuştu.

R.A.’nın ağabeylerinden birinin zaman zaman cüppe ve sarık giyerek gezdiğini ileri süren komşuları ise, ailenin zorunlu eğitimden sonra diğer kızlarını da okula göndermediğini, küçük R.A.’nın da okuldan alınıp ’tarikata sokulacağı’ korkusuyla bunalıma girdiğini iddia ettiler.

Cezai ehliyeti yok

TÜRK
Ceza Kanunu’nun 31/1’inci maddesi, ’suçu işlediğinde 12 yaşını doldurmamış olan çocukların ceza sorumluluğu olmadığı, bu kişiler hakkında ceza kovuşturması yapılamayacağı, ancak çocuklara özgü güvenlik tedbirlerin uygunalabileceğini’ belirtiyor. Kanuna göre, nüfus cüzdanına göre 12 yaşına dahi girmemiş olan R.A., gerçek yaşı belirleninceye kadar ceza sorumluluğu bulunmadığından koruma altına alınmak üzere Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Sitesi’ne teslim edileceği belirtildi.

Öfke saldırganlığa dönüşmüş

OlayI
değerlendiren Prof. Dr. Arif Verimli şöyle dedi: "Burada ailenin önleyici tavrının arkasından çocukta oluşan öfkenin saldırganlığa döndüğünü görüyorum. Çocuğun yaşı hesap edildiği zaman bu tür önlenmelerde çocuğun öfke duygusu anlaşılabilir ama saldırganlığın anlaşılabilir bir yanı yok. Öfke saldırganlığa dönüşmemeliydi. Anne ve babanın çocuğunu eğitmekte gösterdiği çok ciddi yanlış var. Çocuk okumak istiyor. Çocuk yaşamı okuyarak yakalamak istiyor. Çocuk gelişmek istiyor. Ama anne ya da baba bunun bu isteğini önlüyor. Çocuk okuma içgüdüsüyle hareket ediyor ama arzu ve isteğinin şiddetle önlenmesine karşı öfke gösteriyor. İstekleri şiddetle önlenmeye çalışınca o da şiddetle yanıt veriyor. Yani bugün ortaya çıkan bir yanlış değil. Yanlış epey zamandır var. Uzun süredir çocuğun önlendiğini görüyoruz. Eğitilmek yerine anne ve babanını çocuğu geliştirmek yerine çocuğu önlediğini ve bastırdığını görüyoruz. Baskılanan duygular öfke olarak ortaya çıkıyor."

9 günde 12 cinayet

ADANA
’da sadece il merkezinde son 9 günde 12 cinayet işlenmesi dikkat çekti. Bunlar arasında, 2 Haziran’da bir aileden 8 kişinin birden alenin büyük oğlu tarafından öldürülmesi büyük infial yaratırken, psikiyatrlar havaların ısınması ile birlikte psikolojik sorunları bulunanlarda suç eğiliminin artabileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!