Almanya'nın yeni süper starı göçmen kökenli olacak

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın yeni süper starı göçmen kökenli olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2014 10:09

Almanya göçmen kökenli yeni süper starına hazırlanıyor. Cumartesi günü RTL'de 'Almanya Süper Starını Arıyor' yarışmasının finalinde üç aday yarışıyor. Adayların üçü de göçmen kökenli.

Haberin Devamı

Almanya politik söylem olarak göçmen gerçeğini 2000 yılından itibaren kabul etti. Daha önce ülkede yaşayan Alman olmayanlara 'yabancı' deniliyordu. Bu söylem Gerhard Schröder ile Joschka Fischer'in kurduğu SPD-Yeşiller koalisyon hükümetiyle 2000 yılından itibaren değişti. Yabancılar artık 'göçmen' olarak tanımlanmaya başlandı. Son 14 yılda yasal düzenlemelerle göçmenlere yönelik birtakım kısıtlamalar hayata geçirilse de toplum hızla göçmen gerçeğini kabul etmeye başladı. Hatta bir çok alanda yasaların da önüne geçti. Bunun en iyi örneklerinden biri 'Almanya Süper Starını Arıyor' yarışmasında yaşanıyor.

ALMAN GENÇ ELENDİ
RTL'de yayınlanan 'Deutschland sucht den Superstar’ (Almanya Süper Starını Arıyor) yarışmasında halk oylamasıyla finale üç göçmen kökenli aday kaldı. Ön elemelerle birlikte tam 34 bin aday Almanya'nın yeni süper starı olmak için başvurdu. Yapılan elemelerden sonra 15 kişi televizyon izleyicisinin karşısına çıtı. Yarı finale dört aday kaldı. Daniel Ceylan, Aneta Sablik, Richard Schlögl ve Meltem Açıkgöz. Aralarında Alman kökenli sadece 25 yaşındaki Richard'tı. Ancak televizyon izleyicisi onun Alman kökenine bakmadı. Beğendiği, şarkıları en güzel seslendirdiklerine inandığı üç adaya oy verdi.
Televizyon izleyicisi tercihini ile Almanya doğumlu Diyarbakırlı Daniel Ceylan, yine Daniel gibi Almanya doğumlu Yozgatlı Meltem Açıkgöz ve Polonya doğumlu Aneta Sablik için kullandı. Şimdi üç adaydan biri Almanya'nın yeni süper starı olacak.

Haberin Devamı


ALMAN TOPLUMU YETENEĞE BAKIYOR
BERLİN'in göçmen kökenli ilk Senatörü Dilek Kolat, üç göçmenden birinin ülkenin yeni starı olmasını, çoğulcu toplumun artık göçmen kökenlileri kabul ettiği şeklinde yorumlamak gerektiğini söyledi. Çalışma ve Uyum Senatörü Kolat, “Bu ülkenin toplumu artık insanların yeteneğine bakıyor. Sanatını iyi yapıp yapmadığını değerlendiriyor. RTL'deki yarışma da bunun en iyi örneği. Televizyon başında şarkıları dinleyenler isim ve rengine takılmadan beğendiği şarkıcıya desteğini sunuyor. Aynı gelişmeyi iş ve meslek eğitiminde de başarmalıyız. Meslek eğitimi ve iş için başvuranların da ismine takılmadan kalifiyesine göre değerlendirildiği taktirde kazanan toplum olacaktır. Kazanan hepimiz olacağız” dedi.

Haberin Devamı

BİRİNCİYE 500 BİN EURO
DANİEL, Meltem ve Aneta, Cumartesi günü son kez izleyiciler karşısına çıkacak. Üç finalist de ikişer şarkı seslendirecek. Ardından izleyiciler telfonla beğendikleri adaya oy verecek. Böylece Almanya'nın yeni süper starı da belli olacak. Yarışmayı kazanan aday 500 bin Euro'luk bir para ödülünün de sahibi olacak. Nazan Eckes'in sunuculuğunu yaptığı Almanya Süper Starını Arıyor yarışması, 3 Mayıs Cumartesi akşamı saat 20.15'den itibaren RTL'de canlı yayınlanaca

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!