Almanya'da turizm rekoru

Güncelleme Tarihi:

Almanyada turizm rekoru
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2007 15:08

Haberin Devamı

DÜNYA Futbol Şampiyonası Almanya’nın tarihi bir turizm rekoru getirdi. Almanya genelinde turist sayısında 2006 yılında yüzde 10’un bir artış yaşandığını belirten Almanya Turizmciler Birliği (DTV) bu trendin 2007’de de devam etmesinden umutlu. 2006 sezonunda toplam 31 milyon yabancı turistin Almanya’ya geldiği açıklandı. Buna karşın Türkiye’ye giden yabancı turist sayısı 16 milyonda kaldı.

"DEVAM EDECEK"

2006 yılında toplam 52 milyonu yurt dışından gelenlerinki olmak üzere otellerin 310 milyon gecelemeyle rekor kırdıklarını belirten DTV Yönetim Kurulu Başkanı Petra Hedorfer, "Bunda Dünya Futbol Şampiyonasının etkisi çok büyük. Şampiyona Almanya’nın tanıtımı açısından bulunmaz bir fırsattı. Şampiyona sonrası turistler arasında yapılan ankette, yüzde 90’ı mutlaka Almanya’ya tekrar geleceklerini ve ülkelerinde yakınlarına Almanya’yı ziyaret etme tavsiyesinde bulunacaklarını belirttiler. 2007’de geceleme rakamının 350 milyon sınırını aşmasını bekliyoruz" dedi. DTV Almanya’nın sanat ve kültür mirasını ön plana çıkarak bir turizm kampanyası yürüteceğini açıklayan Hedorfer, bunun ilk kez Almanya’nın en büyük turizm fuarı olan Mart ayındaki Berlin’deki ITB’de tanıtılacağını kaydetti.

Haberin Devamı

UMUTLU DTV Başkanı Petra Hedorfer 2007’de de Alman turizmindeki olumlu gelişmenin devam edeceğinden umutlu.

Almanyada turizm rekoru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tavsiyesinde bulunacaklarını belirttiler. 2007’de geceleme rakamının 350 milyon sınırını aşmasını bekliyoruz" dedi. DTV Almanya’nın sanat ve kültür mirasını ön plana çıkarak bir turizm kampanyası yürüteceğini açıklayan Hedorfer, bunun ilk kez Almanya’nın en büyük turizm fuarı olan Mart ayındaki Berlin’deki ITB’de tanıtılacağını kaydetti.

Haberin Devamı

UMUTLU DTV Başkanı Petra Hedorfer 2007’de de Alman turizmindeki olumlu gelişmenin devam edeceğinden umutlu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!