Almanya'da sel

Güncelleme Tarihi:

Almanyada sel
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2013 21:36

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde Bad Urach’ta Elsach Nehri'ne düşen bir kişinin cesedinin bulunduğu bildirildi.

Polis yaptığı açıklamada, 3 günden beri aranan 46 yaşındaki bir inşaat işçisinin cesedinin, kaybolduğu yerden 13 kilometre uzaklıkta Metzingen yakınlarındaki bir derede bulunduğu belirtti. Hayatını kaybeden kişinin bir şantiyeyi sele karşı korumaya almaya çalışırken düştüğü ve sulara kapıldığının tahmin edildiği ifade edildi.
Selin etkili olduğu Saksonya Anhalt eyaletinin Başbakanı Reiner Haseloff, durumun çok ciddi olduğunu belirterek, durumun çok kısa sürede kötüleştiğini ifade etti. Haseloff, bazı yerlerde şimdiye kadar görülmeyen su seviyelerine ulaşıldığını kaydetti.

Ülkenin doğusunda, Saksonya-Anhalt’ın yanı sıra Saksonya ve Thüringen eyaletinde çok sayıda bölgede afet alarmı verildi, insanlar bulundukları bölgelerden tahiliye edildi. Nehirlerdeki su seviyelerinin artmaya devam ettiği belirtiliyor.

Tuna Nehri’nin su seviyesi son yılların en yüksek değerinde-Bavyera eyaletinin Passau kentinde Tuna Nehri'nin su seviyesinin 12,60 metreyi aştığı ve 1954 yılındaki ulaşılan en yüksek değeri geçtiği ifade edildi. Kent merkezinde çok sayıda evi su bastığı, içme suyunun sevkiyatının durdurulduğu kaydedildi. Ayrıca kent merkezinde elektrik ve telefonların da kesildiği kaydedildi.

Passau cezaevinin de tahliye edildiği ve burada bulunan yaklaşık 60 tutuklunun başka cezaevlerine sevk edildikleri ifade edildi. Nehirlerdeki su seviyerlerinin arttığı Bavyera'da da bir çok yerleşim bölgesinde evleri ve işyerlerini su bastı.
Federal İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da sele karşı kum torbalarıyla set çekilmesi, felaketin yaşandığı bölgelerin havadan izlenmesi, etkilenen insanlara barınacak yer gösterilmesi ve ilk yardımın sağlanması gibi çalışmalar için aralarında asker, polis ve teknik ekiplerinin de bulunduğu yaklaşık 4 bin görevlinin yerel görevlilere yardımcı olduğu duyuruldu.


Öte yandan selden etkilenen insanlar evlerinden bot ile güvenli bölgelere götürülüyor. Selin henüz etkili olmadığı bazı bölgelerde ise önlem olarak yaşlılar yurtları ve hastaneler tahliye ediliyor.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, sel bölgelerinde incelemelerde bulunmak amacıyla Bavyera’da Passau, Sakonya’da Pirna ve Thürngen’de Greiz kentlerini ziyaret edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!