Almanya'da Rafet fırtınası

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Rafet fırtınası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Avrupa'ya açılan pop şarkıcılarının başında gelen isimlerden Rafet El Roman, geçtiğimiz hafta sonu ilk kez karşısına çıktığı Alman kamuoyu ve basınından büyük ilgi gördü. Almanya'nın Düsseldorf kentinde bir basın toplantısı düzenleyen, daha sonra RTL 2'nin gerçekleştirdiği büyük bir televizyon konser organizasyonuna katılan sanatçı, şarkıları ve tavırlarıyla herkeste hayranlık uyandırdı.

Yapılan basın toplantısında konuşan BMG Şirketi'nin Avrupa Başkanı Thomas M. Stein, sanatçının Almanya'daki albümü henüz piyasa çıkmadan önce yapılan araştırmalar sonunda ulusal radyo istasyonlarının % 85 gibi büyük bir bölümünün Rafet'in Türkçe şarkı söylemesi gerektiği fikrinde birleştiğini de açıkladı. Ulusal radyo istasyonları da Rafet'in Türkçe şarkı söylemesinin daha iyi olacağını öne sürüyor. ‘‘Amerika’’ adlı single'ıyla Alman müzik piyasasına da adımını atan El Roman'ın şarkıları şu sıralar da pek çok radyo istasyonunda çalınıyor. Yaklaşık bir yıl önce Bella Musica Plak Şirketi'yle anlaşma imzalayan ve şu günlerde de BMG Firması'nın dağıtımı sayesinde Almanya müzik piasasına giren Rafet, RTL 2 Televizyonu'nun hazırladığı THEDOM konser programında 13 bin kişinin karşısında, çeşitli sanatçılarla birlikte sahne aldı.

HELVA GİBİ ŞEKER

Beasi Dee ve Sebastian Radtke'nin sunuculuğunu üstendiği gecede El Roman, üçüncü sırada sahneye çıktı ve şarkısını Türkçe seslendirdi. Türkiye'nin Eros Ramazotti'si olarak lanse edilen ve ‘‘Türk helvası gibi şeker’’ sözleriyle sahneye davet edilen sanatçı, ilk kez Alman izleyicisinin karşısına çıkmış olmasına rağmen, onları coşturmayı bildi. Çekimleri tamamlanan program 20 Eylül akşamı, RTL 2'de yayınlanacak. Diğer yandan büyük bir promosyon atağına başlayan Rafet El Roman, önümüzdeki günlerde Almanya'nın önde gelen pek çok televizyon kanalı ve dergisiyle de röportajlar yapacak.

TÜRKÇE SÖYLEYECEK

Sanatçının şarkılarını Türkçe yorumlamayacağını ve şu ana kadar son derece olumlu tepkiler aldıklarını belirten BMG Avrupa Başkanı Stein, kendi şirketlerinin daha önce de İtalyanca söyleyn bir Eros Ramazotti'ye ve İbranice şarkı söyleyen bir Ofra Haza'yı Avrupa Pazarı'na kabul ettirdiklerini de hatırlattı.

Bundan sonrası önemli

Alman kamuoyu ve basınıyla tanışan ve gördüğü ilgiden çok memnun olduğnu söyleyen Rafet El Roman, ‘Bundan sonrası önemli’ dedi.

Gazetecilerle hatıra fotoğrafı

Rafet El Roman katıldığı televizyon çekimlerinde verdiği konserin ardından yerli ve yabancı basın mensuplarıyla buluştu ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekimi sırasında plak şirketinin yetkilileri de hazır bulundular.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!