Almanya Bir'i iade etmeyi kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Almanya Biri iade etmeyi kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2002 22:14

Almanya'da tutuklu bulunan, Susurluk davasının sanıklarından ve İstanbul DGM tarafından yürütülen futbolda şike iddialarıyla ilgili hakkında gıyabi tutuklama kararı verilen Ali Fevzi Bir'in iadesi kabul edildi. Bir, Alman makamlarıyla uzlaşılan bir tarihte Türkiye'ye getirilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Alman makamları, Ali Fevzi Bir'in Türkiye'ye iadesini kararlaştırdı. Bir'in iade kararıyla ilgili yazı, İnterpol Daire Başkanlığı'na ulaştı.

Ali Fevzi Bir'in, "Susurluk Davası" kapsamındaki 4 yıllık kesinleşmiş hapis cezasının yanı sıra "Şike Çetesi Davası" kapsamında da 6.5 ile 21 yıl arasında hapsi isteniyor.

Öldürülen kumarhaneler kralı Ömer Lütfü Topal'ın iş ortaklarından Ali Fevzi Bir, İstanbul 6 No'lu DGM'de görülen "Susurluk Davası" kapsamında, "Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak" suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu cezası kesinleşen Bir'in, Metris Cezaevi'nde tutuklu kaldığı 119 günün düşülmesinin ardından, 467 gün daha cezaevinde kalması gerekiyor.

ŞİKE ÇETESİ DAVASI

Ali Fevzi Bir, "Şike Çetesi Davası" kapsamında yargılanan 11 sanık arasında da yer alıyor. Davanın Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamesinde, Bir hakkında, "Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak" ve "Rüşvet vermek" suçlarından, 6.5 ile 21 yıl arasında ağır hapis cezası isteniyor.

Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "yetkisizlik" kararı verdiği davanın dosyası, Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da aynı kararla, uyuşmazlığın giderilmesi amacıyla Yargıtay 5. Ceza Dairesi'negönderilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!