Alman eş: Yakalanmasaydı iltica edecekti

Güncelleme Tarihi:

Alman eş: Yakalanmasaydı iltica edecekti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Muradi Güler'in Alman eşi Petra Schiemenz-Güler, ‘‘Çakıcı yakalanmasaydı Fransa'ya iltica edecekti’’ dedi.

Çakıcı'nın en yakın adamlarından biri olarak bilinen ve halen Nice kent hapishanesinde ünlü babayla birlikte tutuklu bulunan Muradi Güler'in 36 yaşındaki Alman asıllı eşi Petra Schiemenz-Güler, Hürriyet'in Köln Bürosu'nu telefonla arayarak ilginç bilgiler verdi.

Şimdilik ortaya çıkmak niyetinde olmadığını, ancak kocasını korumak için gerçekleri anlatmak zorunda kaldığını belirten Petra, Çakıcı'nın bir süreden beri Fransa'ya iltica etmeyi planladığını ve bu nedenle Fransa'ya gittiğini söyledi. Petra, Çakıcı'nın iltica işlemleri için bir avukatla görüştüğünü de iddialarına ekledi.

Çakıcı ile Fransa'da karşılaştığını ve kendisini uzun zamandan beri görmemesine rağmen çok sıcak davrandığını, hatta oğlunun nasıl olduğunu sorduğunu aktaran Petra, kocası Muradi Güler'in ise Nice'teki karşılaşmadan önce 5 yıl kadar Çakıcı ile yüzyüze gelmediğini, sadece telefonla irtibatta kaldığını belirtti.

KURYE DEĞİLİM

Muradi Güler ile 10 yıldır evli bulunduklarını ve 9 yaşında bir oğulları olduğunu belirten Petra Schiemenz-Güler, şunları söyledi:

‘‘Ben Türk basınında yeraldığı gibi İsviçre'de bulunmadım. Bana hiçbir belge teslim edilmedi. 15 Ağustos Cumartesi günü Paris üzerinden Bordeaux'ya giderek eşim Muradi Güler'le buluştum. Kocam Muradi'ye ilaç, Türkçe birkaç kitap ve cep telefonu götürdüm. Muradi telefonu almadı. Pazar günü de Almanya'ya döndüm. Tüm bunları da elimdeki uçak biletleriyle kanıtlayabilirim.’’

KOCAMLA MUTLUYUZ

Petra Schiemenz-Güler çok iyi anlaştığı ve çok sevdiği kocası Muradi Güler'le kendisi SPD eğilimli olduğu için politik açıdan uyuşmadıklarını, ancak eşinin hiçbir zaman ne eroin, ne de kadın sattığını söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!