Alman dergisinden Türk oyunculara övgü

Güncelleme Tarihi:

Alman dergisinden Türk oyunculara övgü
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 09, 2002 14:14

Almanya'da haftalık yayımlanan "Hörzu" adlı televizyon dergisi, Türk oyuncuların Alman rakiplerini gölgede bıraktıklarını yazdı. Dergi, Almanya'da yaşayan Türk yönetmen Fatih Akın'dan da övgüyle sözetti. Haberde Yeşiller Partisi Federal Meclis milletvekili Cem Özdemir'in konuyla ilgili yorumuna da yer verildi.

Derginin "TV'deki moda: Türk komiser" başlıklı haberinde, Ercan Özçelik adlı oyuncunun, nisan ayından itibaren, Almanya'nın en çok seyredilen polisiye dizisi "Tatort"ta komiser rolünde oynayacağı belirtildi.  

Eski manken Erol Sander'in de özel televizyon kanalı RTL'deki bir polisiye dizide "Sinan Toprak" adlı karakteri oynadığı hatırlatılan  haberde, Türk kökenli polislerle Alman polislerin birlikte çalışmalarının günümüzde de artık gerçek haline geldiğine dikkat çekildi.  

Türk kökenli oyuncuların gittikçe daha başarılı olmaya başladığı kaydedilen haberde, Erdal Yıldız'ın "Sperling" (Serçe), Erdoğan Atalay'ın "Alarm für Cobra 11" (Cobra 11 İçin Alarm), Mehmet Kurtuluş'un "Der Tunnel" (Tünel), Tayfun Bademsoy'un "Ein Starkes Team" (Güçlü bir ekip) adlı filmlerde oynadıkları, rejisör olarak kariyer yapan Fatih Akın'ın da sık sık oyunculuk yaptığı hatırlatıldı. 

Haberde, Türk kökenli oyuncularla ilgili olarak Birlik 90/YeÅŸillerPartisi Federal Meclis milletvekili Cem Özdemir'in sözlerine de yer verildi.  Özdemir, "Yıllarca Türkler, Alman polisiye dizilerinde uyuÅŸturucuticareti yapan kiÅŸiler olarak gösterildi. Åžimdi ise uyuÅŸturucu ticareti yapanları tutuklayan kiÅŸiler olarak gösteriliyor. Bu, normalleÅŸmenin ve denge saÄŸlanmasının bir iÅŸareti" dedi. Türk oyuncuların baÅŸarılarına çok sevindiÄŸini söyleyen Özdemir, bu polisiye diziler sayesinde Türkler hakkındaki önyargıların da giderildiÄŸini belirtti.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!