Alman Bakan: PKK'nın yasaklanmaması üzücü

Güncelleme Tarihi:

Alman Bakan: PKKnın yasaklanmaması üzücü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Almanya İçişleri Bakanı Otto Schily, bazı Avrupa ülkelerinin PKK'yı yasaklamamasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Alman Bakan, Le Monde gazetesine verdiği demeçte, Avrupa Birliği'nin bu konuda ortak bir politikası olması gerektiğini belirterek, ‘‘Şiddet olaylarına başvuran örgüt bizim ülkemizde yasak, bu örgütün bazı Avrupa ülkelerinde neredeyse resmi bir statüye sahip olması üzüntü verici’’ diye konuştu.

Schily, ülkesinde yaşayan Kürt kökenli insanların terör örgütünün yaptığı şiddet eylemlerinin kimsenin çıkarına olmadığı konusunda terör örgütü yandaşlarını ikna etmesi gerektiğini söyledi. Almanya'nın, terör örgütü başının iadesini İtalya'dan neden istemediği yolundaki bir soru üzerine, Alman Bakan bunun hassas bir konu olduğunu belirtti ve Almanya'daki güvenlik ve iç barış endişelerinin Alman hükümetinin bu tür bir karar almasında etkili olduğunu bildirdi.

ÇİFTE VATANDAŞLIK YOK

Schily, terör örgütü ile ilişkisi olanlara, Almanya'nın çifte vatandaşlık vermeyeceğini açık bir dille belirtti ve muhalefetin bölücülerin çifte vatandaşlıktan yararlanacağı iddiasının tamamen bir kandırmaca olduğunu ifade etti. Alman bakan, göçmen ve siyasi mülteci statüsü konusunda da AB ülkelerinin yasalarının uyum içinde olması gerektiğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!