Allen’dan gelecek habere 100 bin dolar ödül

Güncelleme Tarihi:

Allen’dan gelecek habere 100 bin dolar ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 21:37

11 yıl önce Kuşadası Limanı’na gelen transatlantikte kaybolan George Allen Smith’in cinayete kurban gittiğine inanan ABD’li ailesi, olayın aydınlatılmasına yardımcı olanlara 100 bin dolar verecek.

Haberin Devamı

İspanya'nın Barcelona kentinden 27 Haziran 2005 sabahı denize açılan Bahama bayraklı transatlantik gemisi 'Brillance Seas', Akdeniz'de çeşitli limanların ardından, 5 Temmuz 2005'te Kuşadası Limanı'na yanaştı.

ÖLDÜRÜLÜP DENİZE Mİ ATILDI

Temizlik ekipleri, balayı seyahatine çıkmış yeni evli bir çiftin kamarasında kan izleri gördü. Kamarada, ABD'li Jennifer Carly Hagel Smith (26), aşırı alkollü ve yarı baygın halde bulundu. Yeni evlendiği kocası George Allen Smith (27) ise sır olmuştu. Kaptanın başvurusuyla, Türk yetkililer gemiye çıkarak inceleme yaptı.
Kamaradan başlayan takiple, kan izlerinin geminin güvertesi boyunca gidip, filikalarda sona erdiği belirlendi. Kamara duvarlarında da kan ve tırnak izleri, yerde kan izleri bulundu. Olayın cinayet olduğu, cesedin de uluslararası sularda denize atılmış olabileceği kanısına varan Türk yetkililer, Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirdi.

Haberin Devamı

Allen’dan gelecek habere 100 bin dolar ödül

FBI SORUŞTURMAYI DEVRALDI

Kayıp Smith’in genç karısı da, Kuşadası'nda ABD Konsolosluğu yetkililerine teslim edildi. Bunun ardından soruşturmayı ABD Federal Araştırma Bürosu FBI devraldı.

Balayı çiftinin olay gecesi 4 erkekle bir içki partisine katıldığı ortaya çıktı, bu kişilerin ifadelerine başvuruldu. Türk polisinin Kuşadası, FBI'ın ABD’de tam 11 yıl sürdürdüğü soruşturmada ilerleme sağlanamayınca, dosyanın rafa kaldırıldığını savunan kayıp gencin ABD'de yaşayan ailesi, aralarında NBC televizyonunun da bulunduğu Amerikan ve Türk medyasından yardım istedi. Cinayeti gemi şirketinin örtbas ettiğini iddia eden Smith ailesi, mektuplarında, oğullarının öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı FBI’ın tekrar başlatabilmesi için destek beklediklerini belirterek, “George’a 4 bin 152 gündür haksızlık yapılıyor” yorumu yaptılar.

Allen’dan gelecek habere 100 bin dolar ödül

Haberin Devamı

ABD’Lİ AİLEDEN DHA’YA MEKTUP

Aİle adına anne Mauren Smith, Amerika’nın ünlü gazete ve dergilerinin editörleriyle, olayı kamuoyuna ilk duyuran DHA muhabirine gönderdiği mektupta, soruşturmanın bilerek kapatıldığını öne sürdü. Olayın aydınlatılması için bugüne kadar 600 bin dolar harcadıklarını söyleyen anne Smith, “George’un ortadan kaybolmasından sorumlu kişilerin tutuklanması ve mahkûm edilmesine doğrudan yol açabilecek bilgi için, 100 bin dolar ödül vereceğiz” diye yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!