'Ali'nin adımlarıyla koşmaya başladım'

Güncelleme Tarihi:

Alinin adımlarıyla koşmaya başladım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2016 22:08

Emel Korkmaz, bir buçuk aydır her sabah iki saat koşarak 13 Kasım’da yapılacak olan 38’inci Vodafone Maratonu’na hazırlanıyor. Amacı, Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın eğitim bursu verdiği 52 yoksul öğrenci sayısını binlere ulaştırmak için gereken bağışı arttırmak.

Haberin Devamı

HATAY’dan iki günlüğüne geldiği İstanbul’da Emel Korkmaz ile Maçka Parkı’nda buluştuk. 13 Kasım’daki 38’inci Vodafone Maratonu’na katılma kararını nasıl verdiğini anlattı. Oğlu Gürkan önermiş. Korkmaz, “Önce tereddüt ettim, koşabilir miyim, diye. Ali’yi kaybetmeden önce yürürdüm. Ali’yi kaybedince o gücümü yitirdim. Sonra baktım, Ali için adımlarımın hızlanacağını, gücümün geri geleceğini hissettim” diyor.

DAHA ÇOK BURS
Koşu antrenmanının ilk iki gününde, nefes nefese kalmış: “Saati sabah 6’ya kurarken üçüncü günde gerek kalmadı. Ali’nin adımlarıyla koşmaya başladım.”
2014 Kasım’ında Korkmaz Ailesi’nin kurduğu Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), bu yıl 41 kız, 11 erkek lise ve üniversite öğrencisine eğitim bursu vermeye başladı. Emel Korkmaz’ın koşmaya başlamasının nedeni işte bu burs ve yoksul öğrenciler: “Ali İsmail’in yapacak çok şeyi vardı. Hayallerini gerçekleştirmesine izin vermediler. Onun hayallerinin peşinden koşacağım. Vakıftan burs almak için başvuran çocuklardan kiminin annesi, kiminin babası vefat etmiş. 14 yaşında bir öğrenci vardı, servis ücreti ödeyemediği için 45 dakika yürüyerek okuluna gidiyor, hafta sonları bahçelerde çalışıp harçlığını kazanıyordu. Bu çocuklara Ali İsmail adına burs vermek, gücüme güç kattı. İnşallah burslu öğrencileri arttırıp on binlere ulaşacağız.”

‘BU KOŞU DAYANIŞMA İÇİN’
“Bu koşu rekabet amaçlı değil” diyen Korkmaz amaçlarını şöyle anlattı: “Vakfımızla birlikte Adım Adım Platformu’na kayıtlı 29 sivil toplum kuruluşu ile, ihtiyacı olan çocuklarımız için koşacağız. Ali İsmail, yapmak istediklerini bize miras bıraktı. Ali’nin yarım kalan eğitimini, imkânı olmayan çocuklarımıza sunmak gurur verici. Bu koşu, dayanışma ve destek için. Bugüne kadar yapılan bağışlar 100 bin TL’ye yaklaştı. Yetiştirdiğimiz çocukların, Ali’nin yapamadıklarını yapacağına inanıyorum. Bu nedenle ne kadar çok bağış, o kadar çok çocuğa eğitim...”

ALİ İSMAİL KORKMAZ KİMDİR?
Üç yıl önce Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemlerine katılan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, bir sokakta eli sopalı kişilerin saldırısına uğramış, başına aldığı darbeler nedeniyle beyin kanaması geçirmişti. 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirmişti. Ailesi, adını yaşatmak amacıyla lise ve üniversite öğrencilerine burs veren Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nı kurdu.

DESTEK OLMAK İÇİN
Bağışlarda alt veya üst sınır yok. ALİKEV, lise öğrencisine aylık 100, üniversite öğrencisine 220 TL veriyor.

Bilgi: http://www.alikev.org/adimadim

Bağış: ipk.adimadim.org/kampanya/CC9584

BAKMADAN GEÇME!