Ali Kemal’in torunu şaşırttı

Güncelleme Tarihi:

Ali Kemal’in torunu şaşırttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2008 00:00

Cumhurbaşkanı Gül, veda ziyaretinde bulunan Kraliçe II. Elizabeth’e, Londra Belediye Başkanı Johnson gibi, Ali Kemal’in torunu olan Büyükelçi Selim Kuneralp’i tanıştırdı. Çok şaşıran Kraliçe, "Gerçekten benim için ilginç bir anı oldu. Bu yaşadığım anı Londra Belediye Başkanı’na aktaracağım" dedi.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, dün kendisine veda ziyaretinde bulunan Kraliçe II. Elizabeth’e, kısa süre önce Londra Belediye Başkanı seçilen Boris Johnson gibi gazeteci Ali Kemal’in torunu olan Büyükelçi Selim Kuneralp’i tanıştırdı. Atatürk’ün başlattığı Milli Mücadele hareketine karşı çıktığı için linç edilerek öldürülen gazeteci Al Kemal’in torunu olan Büyükelçi Kuneralp, halen Dışişleri Bakanlığı’nda ekonomik ilişkilerden sorumlu müsteşar yardımcısı olarak görev yapıyor.

Kraliçe II. Elizabeth, dün eşi Edinburgh Dükü Prens Philip ile Çankaya Köşkü’ne çıkarak, Gül’e veda etti. Gül, bu ziyaret sırasında Büyükelçi Kuneralp’i Kraliçe’ye tanıtırken şunları söyledi: "Majesteleri, umarım Türkiye’ye yaptığınız ziyarette unutamayacağınız anılar yaşamışsınızdır. Ben de bu anılarınıza bir yenisini daha eklemek istedim. Londra Belediye Başkanlığı’nı kazanan Boris Johnson, Türkiye’nin tarihinde bilinen bir isim olan gazeteci Ali Kemal’in torunu. Büyükelçi Kuneralp’in de Johnson’la çok yakın akrabalığı var. Çünkü kendisi, Johnson gibi Ali Kemal’in torunu. Gördüğünüz gibi ülkelerimiz arasındaki yakınlık artık akrabalık boyutunda."

Başkan’a anlatacağım
/images/100/0x0/55eb4995f018fbb8f8b77d6f


Gül’ün bu sürprizi karşısında şaşıran Kraliçe, "Gerçekten benim için ilginç bir anı oldu. Bu yaşadığım anı Londra Belediye Başkanı’na aktarıp kendisine Türkiye’deki akrabasıyla tanıştığımı söyleyeceğim" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gul ve esı Hayrünnisa Gül, Kraliçe II. Elizabeth ve eşi Prens Philip’e Çankaya Koşkü içindeki tarini Müze Köşkü’nü gezdirdi.

Kadın asker sohbeti

Kraliçe ile Cumhurbaşkanı Gül arasında önceki gün ’HMS Illustrious’ uçak gemisindeki resepsiyonda da ilginç bir sohbet yaşandı. Kraliçe, gemide görev yapan İngiliz kadın askerleri Gül’e göstererek, "Türk ordusunda da kadın askerler var mı?" diye sordu. Gül bu soruya, "Evet, hem de çok sayıda başarılı askerlerimiz var. Kadın subaylarımız özellikle savaş uçağı kullanmada çok başarılılar. Baltık Denizi’nde yapılan NATO uçuşlarında bölgenin hava sahasını koruyan F-16’lardan birinde bir Türk kadın savaş pilotu görevliydi ve kendisi çok başarılı işler yaptı" karşılığını verdi. Kraliçe de, "Bundan çok memnun oldum" dedi.

Sezer’in veto ettiği elçi

CUMHURBAŞKANI Gül’ün Kraliçe ve eşiyle tanıştırdığı Büyükelçi Selim Kuneralp, Stockholm ve Seul büyükelçiliği görevinden sonra merkeze döndü. Kuneralp’in, Gül’ün Dışişleri Bakanlığı döneminde müsteşar yardımcılığı görevine atanmasını, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer veto etti. Gül, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Kuneralp’in bu görevini Sezer’in veto ettiği diğer dört büyükelçi ile birlikte onayladı.

Erken doğum günü sonrası veda

KRALİÇE II. Elizabeth ve eşi Edinburg Dükü Philip, dün İngiltere Büyükelçiliği’nde Kraliçe’nin doğum günü nedeniyle verilen resepsiyona katıldıktan sonra Türkiye’den ayrıldı. Büyükelçilik, Kraliçe’nin haziran ayında kutlanan doğum günü nedeniyle heryıl düzenlenen resepsiyonu, Türkiye ziyareti nedeniyle öne çekti. Resepsiyona, Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Başbakan yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet bakanları Mehmet Aydın, Nimet Çubukçu, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eşi, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, siyaset ve medya dünyasının temsilcileri katıldı. Törende Türk Silahlı Kuvvetleri’nin temsilcileri bulunmadı. Kraliçe ve beraberindekileri, Esenboğa Havaalanı’nda, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve eşi Nihal Aydın uğurladı.

Binalar yukarı doğru çıkmış
/images/100/0x0/55eb4995f018fbb8f8b77d71


KRALİÇE II. Elizabeth’in büyükelçilikteki doğum günü partisinde elini sıktığı ilk isimlerden biri de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eşi Olcay Baykal oldu. Kraliçe, Türkiye’ye 3. kez geldiğini söyleyince Baykal, ne gibi değişiklikler gördüğünü sordu. "Binalar yukarı doğru çıkmış" yanıtı veren Kraliçe, "Memnun musunuz?" sorusunu ise karşılıksız bıraktı. Baykal, Kraliçe’ye AB desteği için teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!