Ali İsmail Korkmaz duruşması 28 Şubat'a ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Ali İsmail Korkmaz duruşması 28 Şubata ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2014 09:19

Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir'deki davasında duruşma başlamadan 28 Şubat'a ertelendi.

Haberin Devamı

Ali İsmail Korkmaz duruşması 28 Şubata ertelendi

Ali İsmail Korkmaz davası 4'e bölündü. Davada tanıklar Eskişehir ve Ankara'da dinlenecek. Ana dava, Kayseri'de görülecek. Korkmaz ailesi Hatay'da ifade verecek.

Ali İsmail Korkmaz davasına bakan Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi 3 Şubat 2014’de ilk duruşma için gün vermiş, 25 tanığın 6 Ocak Pazartesi günü Eskişehir’de dinlenmesi kararlaştırılmıştı.

Tanıklar arasındaki tek polis memuru olan ve görüntülerde Ali İsmail Korkmaz’ı kovalayan polisler arasında görülen polis memuru Selçuk Bal’ın verdiği dilekçe üzerine tayin edildiği Ankara’da dinlenmesine karar verildi. Bal’ın 29 Ocak’ta Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifadesi alınacak.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR'DE DURUŞMA SALONUNUN İÇİNDEN VE DIŞINDAN FOTOĞRAFLAR

DURUŞMA ÖNCESİ AVUKATLARA BİLGİLENDİRME

Eskişehir'de tanıkların ifadesinin alınacağı duruşma öncesinde avukatlara bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Ali İsmail Korkmaz'ın avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz, çeşitli illerden avukatlar ve Ankara'da polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük de katıldı.

DURUŞMA 28 ŞUBAT'A ERTELENDİ

Korkmaz ailesinin avukatlarından Ömer Kavili, duruşmada yaptığı konuşmada, tanıkların, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da dinlenebileceğini savundu. Sanıkların yüzüne karşı iddianame okunmadan tanıkların ifadelerinin alınmasının, "hukuk ihlali" tehlikesini oluşturacağını öne süren Kavili, duruşmanın, ifade alma işlemine geçilmeden ertelenmesini istediklerini bildirdi.

Sanık avukatları da tanıkların, asıl mahkemede dinlenebileceğini belirtti.

Bunun üzerine talebi değerlendiren mahkeme heyeti, tanıkların, sanıkların savunmaları alındıktan sonra dinlenmesine karar verdi. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesine ayrıca tanıkların esas mahkemede dinlenmesi hususunda görüş bildirmeyi kararlaştıran heyet, söz konusu mahkemeden tekrar talimat yazısı gönderilmesi ihtimaline karşı duruşmayı, 28 Şubat'a erteledi.

ETHEM'İN ANNESİ DE DURUŞMADA

Haberin Devamı

Gezi eylemleri sırasında Ankara'da polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük de duruşmada Ali İsmail Korkmaz'ın abisi Gürkan Korkmaz ile yan yana oturdu.

''DURUŞMA ESKİŞEHİR'DEN KAÇIRILMASAYDI DA SIKINTI OLMAZDI''

Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz da mahkemenin erteleme kararını olumlu bulduğunu ifade ederek, "Duruşma Eskişehir’den kaçırılmasıydı, burada görülseydi de hiçbir sıkıntı olmazdı" dedi.

Bu arada avukatların yanı sıra adliye önüne gelen 100’ü aşkın kişi de ’Ali İsmail Korkmaz onurumuzdur’ ve ’Ali için adalet istiyoruz’ sloganları attı.

adaglar@hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME!