Ali İhsan Yavuz kimdir? İşte AK Parti MKYK Üyesi Ali İhsan Yavuz'un biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Ali İhsan Yavuz kimdir İşte AK Parti MKYK Üyesi Ali İhsan Yavuzun biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2021 14:04

AK Parti'nin 7'nci Olağan Büyük Kongresi, 'Türkiye için güven ve istikrar' sloganı ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongredeki konuşmasında 2023 manifestosunu açıkladı. Öte yandan AK Parti MKYK listesindeki değişiklikler belli oldu. Ali İhsan Yavuz de MKYK listesinde yer aldı. Peki, Ali İhsan Yavuz kimdir?

Haberin Devamı

Ali İhsan Yavuz'un kim olduğu, AK Parti MKYK listesinin açıklanmasının ardından merak konusu oldu. İşte, Ali İhsan Yavuz'un biyografisi...

Ali İhsan Yavuz, 7 Temmuz 1969'da Trabzon Yomra'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Sakarya Barosuna bağlı olarak 10 yıl kadar serbest avukatlık yaptı.

7 yıl AK Parti Sakarya Merkez İlçe Başkanlığı, 2 yıl Sakarya Adapazarı Kurucu İlçe Başkanlığı ve 1 yıl Sakarya İl Başkan Yardımcılığı (Siyasi ve Hukuki İşler Birimi) olmak üzere 10 yıl kadar teşkilatlarda görev aldı.
24. 25. 26 ve 27. dönemde Sakarya Milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu üyeliği, İnsan Haklarını İnceleme Komisyon üyeliği, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Sözcülüğü görevlerinde bulundu. Ayrıca Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığında 7 yıl Başkan Yardımcılığı, Eylül 2017'den Ağustos 2018 tarihine kadar AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini üstlendi.

Haberin Devamı

6. Olağan Kongrenin ardından Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Yavuz, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!