ALES sonuçları az önce ÖSYM tarafından açıklandı

Güncelleme Tarihi:

ALES sonuçları az önce ÖSYM tarafından açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 13:19

ÖSYM'nin resmi sayfası http://www.osym.gov.tr/ üzerinden yapılan ALES duyurusu kafalarda soru işareti bıraktı. Açılış sayfasındaki duyuruya göre 19 Kasım tarihli Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı Sonbahar Dönemi sonuçları bugün açıklanacak. Şimdi asıl merak edilen konu ise saat bilgisi. İşte, açıklanan ALES sonuçları bilgisi

Haberin Devamı

Günün en çok ziyaret edilen sitelerinden biri ÖSYM oldu. 2017 takvimiyle ALES sonuçlarının bugün açıklanacağını öğrenen adaylar, sık sık sonuç sayfasını inceliyor. ALES sonbahar dönemi sınavı 19 Kasım Pazar günü gerçekleşmişti. Peki üzerinden 1 ayı aşkın bir süre geçen ALES'in sonuçları bugün açıklandı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi oturumu 19 Kasım Pazar günü gerçekleşti. Sınavın sayısal testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluştu. Sözel testinde ise adayların sözel akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik 50 soru yer aldı. ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) Sonbahar Dönemi sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden duyuruldu. 2017 takvimine göre ALES sonuçları yarın ÖSYM'nin 'aday işlemleri sayfası' üzerinden erişime açılacak. Adaylar, kişisel bilgileriyle aldıkları puanı görüntüleyecek. 

Haberin Devamı

ALES SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından 19 Kasım 2017 tarihinde yapılan ALES sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM'den yapılan açıklamada ALES sonuçlarının 21 Aralık'ta açıklanacağı duyuruldu ancak saat bilgisi verilmedi. 

ALES SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı Sonbahar Dönemi (ALES 2017) sonuçlarını adaylar ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet sitesinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

ALES GEÇERLİLİK SÜRESİ

Resmi Gazete'de yapılan yönetmelik değişikliği ile ALES’in geçerlilik süresi değişti. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi, Okutman ve Uzman kadrolarına başvurularda zorunlu şart olan ALES'in geçerlilik süresi halihazırda puanı olan adaylar için de 5 (beş) yıl olmuş oldu. ALES'in 3 yıl olan geçerlilik süresi 5 yıla uzatıldı. Başvurularda geçerlilik süresi içinde en yüksek ALES puanı kullanılabilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!