ÖSYM, ALES sonbahar dönemi sonuçlarını erişime açtı

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM, ALES sonbahar dönemi sonuçlarını erişime açtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 13:31

ÖSYM' nin ALES sonuç hatırlatma duyurusundaki saat bilgisi soru işaretlerine neden oldu. Saat aralığının bir hayli uzun olması nedeniyle sabırsızlanan adaylar, sık sık ÖSYM'nin ALES sonuç sayfasını kontrol ediyor. İşte, sonuçları açıklanan ALES hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Akademisyen olabilmek için geçilmesi gereken önemli aşamalardan birisi olan ALES sonuçları, bugün ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. ALES sonucuna göre üniversitelere müracaatlarını gerçekleştirecek olan adaylar, akademik kariyer için ilk adımlarını atmış olacak. Peki, ALES sonuçları nereden öğrenilebilecek? İşte, detaylı bilgiler

ALES SINAVININ GEÇERLİ SAYILMASI

Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilmesi için adayın;
-sınava, atandığı salonda girmesi,
-sınav başlamadan önce sınava giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,
-kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,
-cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdına işaretlemiş olması,
-cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması,
-soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,
-sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi,
-salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir.

Haberin Devamı

ALES SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Sınav ve yerleştirme sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçlar ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdırlar. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır.

Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz. Bu adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi hesabına gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekir.

Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!