ALES geç başvuru tarihi ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

ALES geç başvuru tarihi ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2019 20:13

ALES'e girmek için bekleyen binlerce aday başvurularını yaptı. Sınav için gün sayan fakat başvuru yapamayan adaylar için ise ALES geç başvuru tarihleri ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlandı. Peki ALES geç başvuru tarihi ne zaman ve başvuru ücreti ne kadar?

Haberin Devamı

Yüksek lisans yapmayı isteyen binlerce aday ALES'te ter dökmeye hazırlanıyor. Sınava girecek adayların başvuruları 5 - 13 Mart 2019 tarihleri arasında tamamlandı. ÖSYM, ALES'e girecekler için geç başvuru tarihlerini yayınladı. İşte o bilgiler...

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Bu konuda adayların izleyeceği yol aşağıda maddeler halinde açıklanmıştır:

Kılavuz ile Aday Başvuru Formunun edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, 2019-ALES Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabilirler. Kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi,

Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı bulunmayan adaylar;başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

Haberin Devamı

Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı bulunan adaylar;başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

Geçerli fotoğraf: (Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.)

Başvuru Yapılacak Merkezler: Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’ninhttp://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alınacaktır.

ALES GEÇ BAŞVURU TARİHİ

ALES'e girecek adaylar için ÖSYM'nin sitesinde geç başvuru tarihi 28 Mart 2019 olarak açıklandı. Söz konusu sınav için geç başvurular 28 Mart Perşembe günü 29:59'a kadar devam edecek. 

SINAVA BAŞVURU ÜCRETİ

Sınava girecek olan Yükseklisans adaylarının ALES başvuru ücreti bu yıl 180 TL olarak belirlendi. Adaylar sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nininternet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ilebaşvuru süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların bankagörevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi,bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisinikontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmedeninternet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler. 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!