Alanya'da, 8 günde 4 gösteri yunusu öldü

Güncelleme Tarihi:

Alanyada, 8 günde 4 gösteri yunusu öldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2010 15:55

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde bulunan Sealanya Dolphin Park'ta bulunan 11 yunustan 4'ü, 6- 14 Şubat tarihleri arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle öldü.

Sealanya Dolphin Park'ta bulunan 11 yunustan 4'ünün 8 gün içinde peşpeşe ölmesi, şüpheyle karşılandı. Japonya'dan getirilen ve her birinin değeri yaklaşık 100 bin TL olan eğitimli gösteri yunuslarının kesin ölüm nedeni, laboratuvardan gelecek testlerin sonuçlarından sonra netlik kazanacak. Sealanya Dolphin Park Genel Müdürü Pınar Tungar, yunusların ölümüyle ilgili alınan su ve besin örneklerinde hiçbir olumsuzluğu rastlanmadığını belirterek, şöyle konuştu:
“Ölümlerle ilgili Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü yetkililerine ve Alanya İlçe Tarım Müdürlüğü'ne anında gerekli bilgiler verildi. Bakanlık yetkililerinin de hazır bulunduğu ortamlarda ölen yunuslardan alınan doku ve kan numuneleri ile tesisteki su örnekleri ve deniz canlılarına verdiğimiz balık ve yiyecekler, bakanlığın Antalya Laboratuvarı ile Konya Bölge Laboratuvarı'na gönderildi. Şu ana kadar alınan örneklerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.”

Kesin ölüm sebebinin testlerden sonra kesinlik kazanacağını kaydeden Tungar, “Şu anda tesisimizde bulunan 7 yunusun sağlık durumu ise gayet iyi. Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü'nden ve Antalya İl Müdürlüğü'nden gelen yetkililerin yaptığı kontrolde ise tesisin fiziksel yaşam şartlarının ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olduğu tespit edilmiştir” diye konuştu.

ZEHİRLENME OLABİLİR

Alanya Tarım İlçe Müdürü Umut Olgun ise ölen yunuslara Alanya'da İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bağlı veteriner ve su ürünleri görevlileri tarafından otopsi yapıldığını söyledi. Yunusların organlarından alınan numunelerin ve havuz suyundan alınan numunenin Konya'ya gönderildiğini belirten Olgun, “Gönderdiğimiz numunelerin sonuçları gelmeye başladı. Su numunesinde bir sorun çıkmadı. Zehirlenme olabilir ancak gıda zehirlenmesi olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!