İftar saatleri 2021: 18 Şubat akşam ezanı kaçta okunuyor? İşte Diyanat İstanbul, Ankara, İzmir ve il il iftar vakti

Güncelleme Tarihi:

İftar saatleri 2021: 18 Şubat akşam ezanı kaçta okunuyor İşte Diyanat İstanbul, Ankara, İzmir ve il il iftar vakti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2021 18:11

İftar saatleri Regaib Kandili'nde oruç tutan vatandaşların gündeminde yer aldı. Akşam ezanı, Regaip Kandili orucunu tutan Müslümanlar tarafından yoğun ilgi görüyor. 18 Şubat’ta idrak edilen kandilde oruç tutanlar sahura kalkarak oruca niyet ettiler. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan iftar saatine kadar orucu bozan şeylerden uzak duracaklar. 18 Şubat akşam ezanı saatlerine göre vatandaşlar bu akşam orucunu açacak. Peki, iftar saat kaçta? İşte, Diyanet bilgisi ile İstanbul, Ankara, İzmir ve il il iftar saatleri

Haberin Devamı

İftar saatleri, Regaip Kandili’nin gelmesi ile beraber araştırılan konular arasında yerini aldı. Oruç tutmak isteyenler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan imsak vakitlerine kadar sahurlarını yaptılar ve iftar saatine kadar orucu bozan davranışlardan uzak duracaklar. 18 Şubat’ta İstanbul’da akşam ezanı 18:48’de, Ankara’da 18:34’de, İzmir’de 18:59’da okunacak.

AKŞAM EZANI KAÇTA OKUNUYOR?

İstanbul iftar saati: 18:48

Ankara iftar saati: 18:34

İzmir iftar saati:  18:59

Bursa iftar saati:  18:49

Gaziantep iftar saati:  18:20

Eskişehir iftar saati: 18:44

Çanakkale iftar saati: 19:00

Kayseri iftar saati:  18:25

Adana iftar saati: 18:28

İL İL İFTAR SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ORUCU BOZAN ŞEYLER NELERDİR?

Orucun temel unsuru, yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak, nefsi bunlardan mahrum bırakmak olduğu için, oruçlu iken bunlar ve bu anlama gelecek davranışlar orucu bozar.

Haberin Devamı

İftar saatleri 2021: 18 Şubat akşam ezanı kaçta okunuyor İşte Diyanat İstanbul, Ankara, İzmir ve il il iftar vakti

Yemek ve içmek, yenilip içilmesi mûtat olan her şeyi kapsamı içine alır. Sigara, nargile gibi keyif veren tütün kökenli dumanlı maddeler ile uyuşturucular ve tiryakilik gereği alınan tüm maddeler oruç yasakları kapsamına girer (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 386-387). Her ne sebeple olursa olsun, ağızdan alınan ilaçlar da aynı hükme tabidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!