Akrep dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Akrep dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Almanya'nın Mülheim Kenti'ndeki bir gökdelende akrep dehşeti yaşanıyor. Bulundukları fanustan kaçan son derece zehirli 30 akrep, gökdelen sakinlerine korkulu dakikalar yaşatıyor.

Her şey, 24 yaşındaki kiracı Björn S.'nin akrep merakıyla başladı. Hayvan pazarından açık artırmayla son derece zehirli olduğu bilinen bir sahra akrebi satın alan Björn'ün bilmediği bir şey vardı: Akrep dişiydi ve dahası hamileydi...

Terraryum adı verilen yapay ortamda yetiştirilen hamile akrep, 30 yavru birden dünyaya getirdi. Björn'ün fark etmediği bu yavrular, çok küçük olduklarından terraryumun bir kenarındaki gözle bile görülemeyen bir açıklıktan kaçıp tüm apartmana yayıldılar.

Durumdan haberdar edilen apartman sakinleri arasında panik çıkarken, pek çok daire sakini, akreplerin tümü yakalanıncaya kadar evlerinde yaşamayacaklarını söylediler. Polis ve itfaiye devreye sokuldu, havalandırma boşlukları ve boruların ağızları kapatıldı, 3 akrep avcısı da görevlendirildi. Ayrıca Ludwigshafen'den de panzehir yola çıktı.

Akrep avcıları, ellerinde zehirli ilaçlarla daire daire dolaşarak, ancak 1 santim büyüklükteki akrepleri ararken, tüm daire sakinlerini de ‘‘Görürseniz sakın dokunmayın. Çünkü her bir hayvanın zehirli iğnesi var’’ diyerek uyarıyorlar.

Yoğun arama sonucu minik akreplerden 19'u bulundu. Ancak daha 11 tanesinin başı boş dolaşıyor olması, bir ayakkabının, bir yatağın içine saklanmış olmaları olasılığı bile, apartman sakinlerine korkulu dakikalar yaşatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!