AKP'linin istifa nedeni yolsuzluk iddiaları

Güncelleme Tarihi:

AKPlinin istifa nedeni yolsuzluk iddiaları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2007 16:54

Cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk turu öncesi AKP’den istifası, Ankara’da hareketliliğe yol açan Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, istifasının AKP Amasya il teşkilatındaki yolsuzluk iddialarına karşı parti yönetiminin duyarsız kalmasından kaynaklandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Albayrak’ın istifası Cumhurbaşkanı seçimi ilk tur oylamasının hemen öncesi gerçekleşince gözler AKP’de yeni istifaların olup olmayacağına çevrildi. AKP yönetimi, Albayrak’ın istifasının Cumhurbaşkanı seçim süreciyle ilgili olmadığını, Abdulah Gül’ün adaylığına tepki ya da sürecin yönetilmesine karşı bir tavır olmadığını, istifanın yerel bir nitelik taşıdığını belirtti.

Hamza Albayrak, AKP içinde “belediyeciler” ekibi olarak ifade edilen milletvekilleri arasında yer alıyor. Albayrak, Başbakan Erdoğan’ın belediye başkanlığı dönemimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Başkan Danışmanlığı yaptı. Albayrak, 3 Kasım seçimlerinde, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Genel Sekreter İdris Naim Şahin, milletvekilleri Ömer Çelik, Recep Garip, Hüseyin Besli, Hikmet Özdemir, Zülfü Demirbağ, Mustafa Ilıcalı, Gülseren Topuz’la birlikte Meclis’e girdi. Albayrak, parti içinde belediye kökenli oldukları için bu isimlerle birlikte “belediyeciler” olarak adlandırılan ekip içinde yer alıyor.

İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINMAYINCA

Albayrak’ın istifasının, AKP Amasya il teşkilatında bir süre önce gündeme gelen yolsuzluk iddialarıyla ilgili olduğu belirtiliyor. Albayrak’ın, hakkında iddialar bulunan AKP Amasya il başkanı Mustafa Yıldız’la ilgili partinin bir işlem yapmaması ve olayın üzerine gidilmemesine tepki olarak istifa ettiği kulislerde dile getiriliyor.

OYLAMAYA KATILACAK

Albayrak da istifasıyla ilgili yazılı açıklamasında Amasya teşkilatındaki yolsuzluk iddialarına karşı işlem yapılması için parti yönetimine 3 aydır yaptığı başvurulardan sonuç alamadığını belirterek, şöyle dedi:

“İstifam kesinlikle kişisel bir hırstan kaynaklanan bir durum değildir. Malumlarınız üzerine yolsuzluklarla mücadele konusunda KİT Komisyonunda da bir sonuç alamadığımdan dolayı, geçmiş tarihte KİT komisyonu üyeliğinden de istifa etmiştim. AKP Amasya il teşkilatında olan yolsuzluklarla ilgili yaklaşık 3 aydır genel merkezin nezdinde yaptığım resmi girişimlerden bir sonuç alamadım. Konunun basına intikal etmesine rağmen genel merkezin duyarsız kalmasından duyduğum üzüntü ve lüzum üzerine partimden istifa ediyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!