AKP'li Fırat: Sendikacılık, kabadayılık değil

Güncelleme Tarihi:

AKPli Fırat: Sendikacılık, kabadayılık değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 15:51

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak, “Bağımsız ve tarafsız hakimlerin bulunduğu, hukukun hakim olduğu bir ülkede yaşadığımıza inanıyorum ve adalet içerisinde karar verileceği kanısındayım” dedi.

Haberin Devamı

Fırat, Bursa Büyükşehir Belediyesince restorasyonu tamamlanan tarihi Balibey Hanı'nın açılış töreninin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin kapatma davasıyla ilgili görüşlerini sorması üzerine Fırat, bugün açılışı gerçekleştirilen Balibey Hanı'nın 500 yıllık olduğunu belirterek, kendisini dünyanın süper gücü olarak tanımlayan ABD'nin tarihinin 200 yıl olduğuna dikkati çekti.

Fırat, Türkiye'nin, millet olma şuuru çok gelişmiş bir ülke olduğunu ifade ederek, “Birileri yanlış anlıyor, okumak bilgi sahibi olmak çok güzel şey. Ama toplumsal bilinç dediğimiz ayrı bir şey. Çünkü binlerce yılın deneyiminin toplanması çok önemli. Bu milletin bir ferdi olmak bana çok büyük kıvanç veriyor. Bazı yerlerde moralimiz kırılabilir, ama bu milleti arkanızda ya da yanınızda gördüğünüz zaman o azim yeniden gelir. Ben, emekli bir hukukçuyum, hukukçuluktan istifa etmiş bir hukukçuyum. Ama prensip itibariyle yargı sürecinin nasıl olacağını, sonucunun ne olacağını kestirebilmek mümkün değil. Bağımsız ve tarafsız hakimlerin bulunduğu, hukukun hakim olduğu bir ülkede yaşadığıma inanıyorum ve adalet içerisinde karar verileceği kanısındayım” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Kapatma davasıyla ilgili savunmada ön plana çıkardığınız başlıklar nelerdi?” şeklindeki bir başka soruyu Fırat, “Hukuk, hukuk, hukuk” diye yanıtladı.

“SENDİKACILIK, KABADAYILIK YAPMAKLA EŞ ANLAMA GELMEZ”

Dengir Mir Mehmet Fırat, bir gazetecinin, “Toplumsal bilincin bugün Taksim'de yerine getirileceği görüşünde misiniz? Bunu toplumsal bilinç olarak değerlendiriyor musunuz?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Hayır değilim, o toplumsal bir bilinç değildir. Çünkü toplumsal bilinç, birbirinize saygı gösterdiğiniz bir toplumu ifade eder. Eğer genel bir kaide konulmuşsa ve siz bu genel kaidenin dışında kendinizi farz ediyorsanız, o yanlış bir şey. Toplumsal bir menfaat vardır, toplumun güvenliği vardır ve bunlar önceliklidir. Orada çok dar bir alan içerisinde daha önceki kötü deneyimleri de bilerek, Allah korusun bir vatandaşımızın tırnağı dahi koparsa bunun vicdan azabını kimsenin çekebileceği, bu yükü kimsenin kaldırabileceği kanısında değilim. Dolayısıyla benim için kutsal olan emeğin de insanları rahatsız eden değil, herkesin de katılımını sağlayarak, neşe ve coşku içerisinde kutlanması gerekir. Bu Taksim'de de Okmeydanı'nda da kırlarda da olabilir.”

Haberin Devamı


Kutlamaların, devlet nerede göstermişse, nerede emniyet tedbirlerini almışsa orada yapılması gerektiğini ifade eden Fırat, şunları kaydetti:
“Bunu devlet ile bir yarış haline getirmenin çok doğru olduğu kanısında değilim. Eğer başka bir kuruluş Taksim'de kutlama yapmışsa, buna istisna olarak işçilerimize 'Hayır' denilmişse, bunu kabul ederim. Ama siyasi partiler, dernekler, vakıflar, sivil toplum kuruluşu örgütlerimiz, yani herkes buna uymuşsa, işçilerimiz de uymak zorundadır. Sendikacılık, kabadayılık yapmakla eş anlama gelmez. O bakımdan biz işçilerimizin, emekçilerimizin gününü candan kutluyoruz ve huzur içinde daha nice 1 Mayıslara diyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!