AKP'li Çelik'ten Durak'a sert eleştiri

Güncelleme Tarihi:

AKPli Çelikten Duraka sert eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2009 22:06

AKP Adana Milletvekili Ömer Çelik, AKP'den istifa edip MHP'den aday olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın seçim sürecinde son 1 aylık uygulamalarını sert şekilde eleştirirken, “Büyükşehir Belediye Başkanı'nın lafları yalan rüzgarı, uygulamaları alacakaranlık kuşağı" dedi.

Çelik, bazı afişlerde MHP amblemini kullanmayan Durak'ın MHP'ye gönül verdiğini kanıtlaması için bozkurt işareti yaparak kent turu atmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Çukurova Vanlılar Derneği'nin üyeleriyle biraraya geldiği toplantıda konuşan Ömer Çelik, çeşme suyunu şişeleyip, yurt dışına ihracının önüne geçilmesi, metronun çalışmasının engellenmesi, belediye otobüslerine propaganda afişlerinin asılması konularında Başkan Aytaç Durak’ın kanunlara uymadığını iddia etti.

Ömer Çelik ‘Çatalan suyunu engelliyorlar” diyor, ortada su yok. Sağlık Bakanlığı diyor ki, ‘O suyu çıkaramaz’. ‘Benim otobüslerimi engelliyorlar’ diyor. Kanunen yasak bir şekilde otobüslere afiş asıyor, ondan sonra kanunu çiğnediği için devlet görevlileri kanunun emrini yerine getirince Ak Partililer yaptı diyor. Yalan söylüyor. ‘Metroyu engellediler, elektrik vermediler’ diyor. Elektriği de aldın, çiçeği de aldın, yallah gittin oradan. Kim engellemiş metroyu? Sağda solda bir takım afişler görüyorsunuz. Ne diyor? ‘Bu vatan bizim.’ Tabii ki, bu vatan bizim. Ama unutmasın ki, bu devlet de bizim. Televizyonlara çıkarak ‘Lanet olsun bu devletin memurlarına’ diyen adamın lafına inanılır mı?” diye eleştirdi.

AİLENİN HAYIRSIZ EVLADI

Başkan Durak'ın Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'a yönelik ‘Adana'ya gelmesin’ sözlerini de sert şekilde eleştiren Ömer Çelik, “Sen belediye başkanı mısın, Van gölü canavarı mısın? Eğer belediye başkanıysan, senin hakkından Mehmet Ali Bilici gelir. Eğer Van gölü canavarıysan senin hakkından Vanlılar gelir” dedi.

Durak'ın seçim afişlerinde ‘Biz Bir Aileyiz’ sloganını kullandığını hatırlatan Çelik, eleştirileri söyle sürdürdü:
“Adanalılar bir ailedir. Ama maalesef Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda o ailenin hayırsız evladı oturuyor. Biz seçim centilmence yürüsün istiyoruz. Ama çıkmış diyor ki ‘Başbakanı yanıltıyorlar’. Sayın Başbakan kendisi açıkladı. Sen bana ‘bir dönem daha belediye başkanı olacağım’ diye söz verdin, ondan sonra ‘tekrar aday olacağım’ dedin. Samimi değilsin, dürüst değilsin’ dedi. Başbakanı bir kişi yanıltıyorsa, o adam şu anda büyükşehir belediye başkanlığı ipotek altında tutmaya çalışan kişiden başkası değildir. Mahallelerde ucuz ekmek, ucuz su, ucuz ulaşımdan bahsediliyor. Değerli arkadaşlar, bunlar sizin hakkınızdır. Hakkınız olanı size lütuf gibi sunmaya kimsenin hakkı yok. Siz, Mehmet Ali Bilici ve diğer başkanlarımız seçildikten sonra göreceksiniz, aslında size ucuz ekmek, ucuz su, ucuz ulaşım diye sunulan hizmetleri çok daha pahalıya aldığınızı göreceksiniz.”

‘BOZKURT İŞARETİ YAPARAK KENT TURU ATSIN’

Adana'da, büyükşehir başkanlığı seçiminde AKP'nin yüzde 37 ile 1'nci durumda olduğunu, CHP'nin yüzde 31, MHP'nin yüzde 28 oranlarında kaldığını ileri süren Çelik, Aytaç Durak'ın bazı afişlerinde MHP amblemini kullanmamasına dikkat çekerken, gerçekten MHP'ye gönül vermişse, eliyle bozkurt işareti yaparak Adana'da kent turu atması gerektiğini söyledi. Adana'da seçimin AKP ile CHP arasında geçtiğini iddia eden Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bir insanın bir pusulası olur. Sağda olursun, solda olursun, şurada olursun, burada olursun. Ama pusulanın etrafında mıknatıs gibi dönüyor. MHP'li kardeşlerim buna dikkat etsinler, seçim AKP ile CHP arasında oluyor, sakın ola ki, bu yalana dolana kanıp, Adana'yı sol zihniyete temsil etmeyesiniz. Adana şu anda hizmetsizlik çekiyor, yarın kuraklığın içinde boğulur. O sebeple MHP'li kardeşlerime söylüyorum; zaten sizden aday olan şahıs size yar olmayacak, siz de ona yar olmayacaksınız. Ne sizin logonuzu sahiplenir, ne sizin işaretinizi sahiplenir, ne sizin gönül verdiğiniz şeylere sahiplenir. Siz, gerçekten milliyetçiyseniz, Adana'yı düşüneceksiniz ve Mehmet Ali Bilici'ye oy vereceksiniz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!