AKP'den öneri: Siyasette de emeklilik yaşı 65 olsun

Güncelleme Tarihi:

AKPden öneri: Siyasette de emeklilik yaşı 65 olsun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2002 13:13

Başbakan Bülent Ecevit'in çekilmesi yönündeki önerilere bir katkı da AKP'den geldi. AKP kamudaki gibi emeklilik yaşının 65 olmasını önerdi.

Haberin Devamı

Başbakan Ecevit'in, çekilmesine yönelik çağrıların artması karşısında direnişe geçerek, "Güçleri yetiyorsa düşürsünler" diye meydan okuması üzerine, AKP'de Ecevit'i siyasetten isteği dışında emekli edecek bir formül konuşulmaya başlandı.

AKP'de ortaya atılan formüle kamudaki emeklilik yaşı esin kaynağı oldu. Buna göre siyasetçiler de kamu yöneticileri gibi 65 yaşında emekli edilecek. AKP'de önce, belli bir yaş kotası olmaksızın siyasetçilere de emekli olma yaşı konması tartışıldı.

Ancak daha sonra siyasetçiler için en uygun emeklilik yaşının kamudaki gibi 65 olması benimsendi. AKP yönetiminde de bu önerinin kabul görmesi halinde konu yasal düzenleme amacıyla TBMM'ye getirilecek.

AKP milletvekilleri arasında konuşulan bu öneri, Genel Başkan Tayyip Erdoğan'ın Necmettin Erbakan'la yollarını ayırdıktan sonra yaptığı, "65 yaşına gelen siyasetçiler emekli olsun" açıklamasına dayandırıldı.

BAYKAL'IN 1 YILI KALIYOR

Siyasetçilerin 65 yaşında emekli olması önerisinin TBMM'de de benimsenmesi halinde, 78 yaşındaki Ecevit yaş haddinden hemen emekli edilecek. Ecevit'in ardından 71 yaşındaki Recai Kutan da emekli olmak zorunda kalırken, 65 yaşını çoktan geçen Süleyman Demirel ve Necmettin Erbakan siyasete dönemeyecekler. Halen 64 yayında olan CHP Lideri Deniz Baykal'ın ise 1 yıl daha aktif siyasette kalması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!