AKP yargıyı oyuncak gibi kullanmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

AKP yargıyı oyuncak gibi kullanmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2008 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, başta yargı olmak üzere ülkenin bütün kurumlarıyla kavga eden AKP iktidarının laik anayasal düzenin temel ilkelerini değiştirerek yargıyı bir oyuncak gibi kullanmak istediğini söyledi.

Kadıköy Belediye Meclisi Binası ile Kozyatağı Kültür Merkezi’nin temel atma töreninde konuşan CHP lideri Baykal, "Amaçları yargıyı siyasi denetim altına almaktır. Yargıyı baskı altına alarak etkisizleştirmeye çalışıyorlar. Bu Türkiye’yi çığırından çıkarır. Türkiye’yi AKP’ye sığdırmaya kimsenin gücü yetmez. AKP bugün var, yarın yok. Ama laik Türkiye Cumhuriyeti ebediyen var olacaktır" dedi.

AKP iktidarının bir başka amacının da medyayı kontrol altına alarak kendi yandaş medyasını oluşturmak olduğunu belirten Baykal, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın "Herkes millet iradesine ram edecek" sözlerine de "Demokraside ram yoktur, hesap verme vardır" yanıtını verdi.

AKP iktidarının, kendisinden önceki 58 hükümetin sahip çıktığı laik ve Anayasal düzenin temel değerlerini değiştirmeye çalıştığını belirten Baykal, "Bunların laiklik ilkesiyle kavgaları var ama bu kavgadan Türkiye’ye hiçbir hayır gelmez" dedi. Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı, "Kendisini kurtarmak için bütün yargıyı baskı altına almakla" suçladı.

Erdoğan’ın yerel seçimler öncesinde "Şurayı istiyorum, burayı istiyorum" diye açıklamalar yaptığını hatırlatan Baykal, "Ama Başbakan’ın ağzından ’Kadıköy’ü istiyorum’ sözünü duymadım. Başbakan’ın dili Kadıköy’ü istemeye varmıyor" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!