AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a uyarı

Güncelleme Tarihi:

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğana uyarı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 09, 2002 18:42

Anayasa Mahkemesi Başkan vekili Haşim Kılıç, AK Parti kurucu üyesi ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın kurucu üyelikten çıkarılması için bu partiye ihtar verdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi, Ak Parti Genel Başkanı ve kurucu üyesi Recep Tayyip Erdoğan`ın kurucu üyelikten çıkarılması için bu partiye oy çokluğuyla ihtar verilmesini kararlaştırdı. 

KARAR OY ÇOKLUĞUYLA

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi`nin bugün süren çalışmalarının ardından alınan kararları açıkladı. Kılıç, Ak Parti kurucu üyesi, Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın kurucu üyelikten çıkarılması için ihtar verilmesine oy çokluğuyla karar verildiğini bildirdi.  

TÃœRBANLI ÃœYELER YÃœZÃœNDEN Ä°HTAR YOK

Erdoğan`ın genel başkan görev ve yetkilerini kullanmasının tedbiren önlenmesine ilişkin istemin ise oy birliğiyle reddedildiğini kaydeden Kılıç, partinin diğer kurucu üyeleri Ayşe Böhürler, Ayşe Nur Kurtoğlu, Habibe Güner, Sema Ramazanoğlu, Fatma Ünsal Bostan ve Serap Yahşi Yaşar`ın kurucu üyelikten çıkarılması için ihtar isteminin de reddine oy birliğiyle karar verildiğini açıkladı. 

ALTI AY İÇİNDE KAPATMA DAVASI AÇILABİLİR

Kılıç, bir soru üzerine, kararın tebliğ tarihinden itibaren 6 ay içinde yerine getirilmesi gerektiğini, aksi takdirde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`nca kapatma davası açılabileceğini söyledi. 

GRUP BAŞKANI ARINÇ: ``HUKUKA UYGUN BİR KARAR DEĞİL``  
       Â
AK Parti Grup Başkanı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesi`nin, kararının ``hukuka uygun olmadığını`` söyledi. 

Arınç,  Anayasa Mahkemesi`nin kararını değerlendirirken, Anayasa Mahkemesi`nin kararlarının temyizinin mümkün olmadığını belirterek,  AK Parti Genel Başkanı ve kurucu üyesi Recep Tayyip Erdoğan`ın kurucu üyelikten çıkarılması için partiye ihtar verilmesi kararının ``hukuka uygun olmadığını`` ifade etti.  

Anayasa Mahkemesi`nin diğer kararlarının doğru ve olumlu olduğunu kaydeden Arınç, kararları, parti organlarında tartışacaklarını söyledi.  

Arınç, ``Karar, sizi rahatlattı mı?`` sorusuna, ``biz zaten rahatız`` karşılığını verdi.  AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Çelik ise kararı,  ```beklediğimiz en kötü karardı`` şeklinde değerlendirdi.  
     
`ERDOÄžAN MÄ°LLETVEKÄ°LÄ° OLABÄ°LECEK MÄ°?` TARTIÅžMASI
     
Kararın açıklanmasının ardından, Genel Kurul`daki AK Parti milletvekilleri kulise çıkarak, kararı değerlendirdiler. Milletvekilleri, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan`ın milletvekili olup olamayacağı konusunun henüz belirsizliğini koruduğunu ifade ettiler.    

AK Parti KahramanmaraÅŸ Milletvekili Ali Sezal, ``Sayın ErdoÄŸan genel baÅŸkan olabilecek ama milletvekili olup olmayacağı henüz açık deÄŸil. Buna da Yüksek Seçim Kurulu karar verecek`` derken,  Åžanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, karar için ``hem nalına hem mıhına vuruyor``deÄŸerlendirmesi yaptı.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!