AKP-DTP ’tansiyon’ yemeğinde buluşacak

Güncelleme Tarihi:

AKP-DTP ’tansiyon’ yemeğinde buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2008 00:00

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın, Kürt sorununu görüştükleri akşam yemeğinden sonra şimdi de AKP ve DTP milletvekilleri bir araya gelecekler.

Güneydoğu kökenli milletvekillerinin randevusu, önceki akşam Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyonda kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün verdiği 29 Ekim resepsiyonu AKP’li ve DTP’li milletvekillerini de buluşturdu. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, resepsiyonda Diyarbakır, Batman, Muş ve Şırnak milletvekillerinin, Güneydoğu’daki sorunlar üzerine sohbet ettiğini söyledi. Kaplan, sohbet sırasında, iki taraftan da "Bölge milletvekilleri olarak bir yemek yiyelim" önerisinin geldiğini, ancak kesin bir söz verilmediğini bildirdi.

Federasyon istemiyoruz

DTP, Genel Başkanları Ahmet Türk’ün milletvekillerine gönderdiği "Kürt sorununa ilişkin Demokratik Çözüm Projesi" kitapçığıyla ilgili tepkiler üzerine yazılı açıklama yaparak "Proje çarpıtıldı. Federasyon isteğimiz yok" yanıtı verdi. DTP’den yapılan yazılı açıklamada "Federasyon Türkiye’nin üniter yapısı içerisinde Kürt sorununun sivil, demokratik yöntemlerle çözümünü savunan, DTP’nin politikalarıyla çelişmektedir" denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!