Akıntıya direndi ama girdap yuttu

Güncelleme Tarihi:

Akıntıya direndi ama girdap yuttu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2002 01:47

Manavgat Şelalesi'nde yaşanan faciayı kare kare görüntüleyen, Almanya'nın Bremen Kenti'nde hemşirelik yapan 34 yaşındaki Aysel Paçacı heyecan ve korku dolu dakikaları anlatırken olayın şokunu üzerinden atamadı.

Bir hafta önce Adapazarı'ndaki ablası Sibel Paçacı'yla birlikte Side'ye tatile gelen Aysel Paçacı, şöyle konuştu: ‘‘Şelaleyi gezmeye gittik. Fotoğraf makinamla birkaç kare şelale manzarası çektim. Bir karede ırmakta akıntıyla sürüklenen botu görüntüledim. Botun şelaleye girmesiyle alabora olması bir oldu ve Alman çift nehrin sularına gömüldü. Bir süre sonra genç kadın karaya yakın bir noktada göründü. Bottan sol tarafa düştüğü için akıntı onu karaya doğru sürüklemişti. Kadın yüzerek karaya çıktı. Fakat adam azgın suların ortasına düşmüştü. Su yüzüne çıktığında bottan epey uzaktaydı. Nehirde akıntıyla mücadele etmeye başladı. Bu bir iki dakika devam etti. Güçsüz kalmaya başladı. Elini havaya kaldırarak yardım istiyor, sürüklenmemek için direniyordu. Bota ulaşabilirse hayatta kalmayı düşünmüş olacak ki alabora olan lastik bota yöneldi. Tam bu noktada girdaba girdi ve kayboldu. Bir daha da göremedik.’’

Şelalede umutlar tükendi

Manavgat Şelalesi'nde botu devrilince akıntıya kapılıp kaybolan Alman turist Alexander Zayes için umutlar tükendi. Akdeniz Arama Kurtarma Derneği (AKAD) ile Side Dalgıç Okulu'ndan 5 balıkadam dün sabahtan itibaren genç turisti aradı. Ancak debiyi azaltmak için su tutulan Oymapınar Barajı'nda seviye yükselince kapaklar açıldı. Suyun debisi artınca da arama çalışmalarına ara verildi.Kazadan sağ kurtulan Katherina Starzacher, geceyi hastanede geçirdi. Erkek arkadaşı için gözyaşı döken Katherina, sabah şelaleye gelip umutsuz bakışlarla çalışmaları izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!