Akdoğan yeniden aday

Güncelleme Tarihi:

Akdoğan yeniden aday
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2011 15:09

CHP Bursa İl Başkanlığı görevinden 3.5 ay önce genel merkez tarafından görevden alınan Gürhan Akdoğan, 7 Ağustos 2011 Pazar günü yapılacak genel kurulda yeniden başkan adayı olduğunu açıkladı. Bursa’daki partinin ileri gelen büyükleri ile görüştüğünü ifade eden Akdoğan, "Kısa süreli kesintiden sonra il kongremizde yeniden adayım" dedi.

CHP Bursa İl Binası’nda yapılan basın toplantısına katılan partinin eski il başkanı Gürhan Akdoğan başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı. Akdoğan, bugüne kadarki ayrılık sürecinin fiziksel olarak gerçekleştiğini ancak, kalben çalışmaları takip ettiğini söyledi.

Akdoğan, 28 Mart 2010 tarihinde İl Olağan Kongresi’nde seçilerek 2’nci kez il başkanlığı görevine başladığını ifade ederek, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlere sayılı günler kala görevden alındığını hatırlattı. Bundan sonra siyasi yaşamına kaldığı yerden devam etmek istediğini anlatan Akdoğan, şöyle devam etti:

"Ne kadar yorulsanız da yarım kalanları tamamlamak, topluma hizmet etmek amacıyla yeni hedefler koyar, yine yeniden başlama arzusunu yüreğinizin derinliklerinde hissedersiniz. İşte bugün bu duygularla 2007 yılında görevi devraldığım CHP Bursa İl Başkanlığı görevimi, 2010 yılında kongre ile devam ettirmiş ancak, kısa süreli kesintiden sonra görevi normal süreci içinde tamamlamak için 7 Ağustos 2011 Günü gerçekleştireceğimiz kongremizde il başkanlığına aday olduğumu sizlerle paylaşmak istedim."

Bugüne kadar yaptıkları çalışmaları bundan sonra da devam ettirmek istediklerini vurgulayan Akdoğan, "Güzel Bursamız’ın sorunlarına eğilerek, ulaşım, çarpık yapılaşma, rant kavgaları, yerel yönetimlerin yanlış uygulamalarına geçmişte nasıl tepki vererek yanlışları düzeltmeye çalıştıysak bundan sonraki dönemde de yapıcı muhalefet tavrımızı korumak durumundayız" dedi.

Kimsenin parti içi mücadele içinde olmasını ve enerjilerini buna yönelteceklerini beklememesini dile getiren Akdoğan, "Geçmişte yaşananları kaşıyıp genel merkezimizin de bu yöne düşüncesi varmış gibi niyet okuyup dezenformasyon sürecini yönetmesin. Bunun başta kimseye yararı olmadığı gibi partimize zararını düşünüp, herkesin sorumluluk duygusu içinde olması gereklidir. Zira gelişimimizdeki en büyük etmen ve gelecekteki başarımızı sağlayan en önemli kriter hatalarımızı başkalarına yüklemek yerine hatalaramızdan ders çıkarmaktır. Bizler bunu başaracağız" diye konuştu.

İl başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra 3,5 aylık süreçte üst düzey yöneticilerle herhangi bir görüşmesinin bulunmadığını açıklayan Akdoğan, il teşkilatındakilerle görüşme içerisinde bulunduğunu dile getirdi. Akdoğan, aday olması yönünde merkez ve ilçelerden 304 delegenin imza verdiğini de ekledi.

CHP’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi için 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde aday gösterilen fakat seçilemeyen Gürhan Akdoğan, 2007 yılında CHP İl Başkanlığı görevine seçilmişti. Akdoğan, 12 Haziran genel seçimleri öncesinde genel merkezin kararı ile görevden alınmıştı. Seçimlerde mevcut başkan Erhan Sevimli dışında Sevil Pamirol, Mustafa Şenyurt da geçtiğimiz günlerde aday olduğunu açıklamıştı. 7 Ağustos’ta yapılacak kongrede 595 delege oy kullanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!