Akdeniz’de Turizm

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’de Turizm
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Berlin’den müjde

Fuara katılan Antalyalı turizmcilerin çabası ses getirdi. 2.5 milyon Alman geliyor.

DÜNYA turizminin borsası olarak gösterilen Berlin ITB Fuarı'ndan, Türk turizmi için, olumlu sinyaller alındı. Fuara katılan Türk turizmciler, gösterilen aşırı ilgi ve yabancı tur operatörlerinin bağlantıları ile bu sezon, 2 .5 milyon Alman turist potansiyelinin yakalanacağı müjdesini verdi.

Geçen yıl yaşanan sıkıntının giderilmesi ve Türk turizmi üzerindeki karabulutların dağılması için kolları sıvayan Antalyalı turizmciler, Berlin Fuarı'nda gövde gösterisi yaptı.

ÖNEMLİ BAĞLANTILAR

Gerek stand düzeni, gerekse tanıtım çalışmalarında olumlu puan alan Türkiye standı, yabancı konukların büyük ilgisini çekti.

Milenyumda, Türkiye'nin en çok ilgi çeken ülkeler arasında ilk sırayı aldığını ifade eden turizmciler, bu gelişmeden oldukça memnun. Yabancı tur operatörlerinin, Türk turizmcilerle önemli bağlantılar kurduğunu ifade eden Antalyalı turizmciler, ‘‘Bu yıl turizm mevsimi bir sıkıntı yaşanmayacak’’ dedi.

Ne dediler?

Ahmet Barut (AKTOB BAŞKANI)

Berlin ITB Fuarı, bu yıl beklentilerimizin üzerinde iyi sonuçlarla geçti. Geçtiğimiz yıla nazaran, 2000 yılı bağlantıları çok iyi. Bu yıl 2.5 milyon Alman turistin Türkiye'ye geleceğini tahmin ediyoruz. 1998 yılı rakamlarını yakaladık. Bu trend devam ederse, Türk turizminin üzerindeki karabulutlar dağılır.

Orhan Sancar ( MAY EKFUN )

Türk turizminin, 2000'de bir takım sorunları aşacağı inancını taşıyorum. Geçtiğimiz yıl yaşanan kabusun ortadan kalkmasını diliyorum. Berlin ITB Fuarı'nda, Türkiye tam anlamıyla yabancı konukların istilasına uğradı. Bu ilgi, Türk turizmine yansıyacak.

Uygar Akdil ( ATTALEİA)

Fuarda, organize hareket etmenin faydalarını gördük. Antalya bölgesi, tüm kuruluşlarıyla birlikte gövde gösterisi yaptı. Yabancı tur operatörlerinin, bölgemize ilgisi büyüktü. Bu yıl, Türk turizmi için önemli bir yıl olacak.

Umman Çetinbas ( BELCONTİ )

Türkiye'nin turizm alanında, çok çeşitli aktivitelere sahip olduğunu görenler, ülkemize aşırı ilgi gösterdi. ITB Fuarı, ilk kez böylesine verimli geçti diyebilirim. Bir aksilik olmazsa, Türkiye'nin 2 bin yılı hedeflerini yakalayacağını, hatta bu hedefleri geçeceği kanaatindeyim.

Tesislerimizi tanıyalım

Serapsu

Alanya’daki 5 yıldızlı tesis, 24 saat boyunca tatilcilerin her türlü ihtiyacına cevap veriyor

TÜRK turizminin başkenti Antalya'nın şirin ilçesi Alanya'da bulunan Serapsu Beach Reasort Hotel, 30 dönümlük bir alana sahip.

Doğaya uyumu ve geniş arazisi üzerinde az yer kaplayan binası ile turistlerin gözbebeği olan Serapsu Resort, bölgede, 1 Nisan tarihi itibari ile ilk All Inclusive (Her şey dahil) sistemini uygulayan 5 yıldızlı tesis olacak.

Denize sıfır konumu, özel plajı ve 25 dönüm yeşil alanı ile çevreci tutumu ön planda tutan tesis, 68 değişik ağaç ve bitki çeşidine de ev sahipliği yapıyor.

24 SAAT EĞLENCE

Eğlence unsuru, Serapsu Beach Resort'da ön plana çıkıyor. Profesyonel animasyon kadrosu, günün her saatinde konuklara unutulmaz programlar hazırlıyor.

Havuzbaşından amfitiyatroya kadar konukları yalnız bırakmayan animasyon kadrosu, usta tiyatroculara taş çıkartıyor. Serapsu Beach Resort'da, gün ve eğlence, 24 saat devam ediyor.

Çok amaçlı toplantı salonları, restoranlar, gece kulübü, çocuk kulübü, kara ve su sporları faaliyetleri ile dalgıç okulu da, turistlerin hizmetine sunulan unsurlar arasında yer alıyor.

30 dönümlük denize sıfır bir alanda kurulu olan Serapsu Hotel'de, tatil için aranılan her türlü konfor var. Çevreci tutumu ön planda tutan tesiste, gün ve eğlence 24 saat kesintisiz devam ediyor.

Olimpiyatlara Kemer talip

ULUSLARARASI Popüler Sporlar Birliği tarafından, 2 yılda bir düzenlenen Yürüyüş Olimpiyatları'nın 2003 yılında yapılacak organizasyonuna, Kemer bölgesi talip oldu.

Önümüzdeki yıl, Avusturya'da yapılacak olimpiyatların başvurusunu şimdiden yaptıklarını söyleyen, birliğin Antalya Şubesi Başkanı Feridun Tabur, ‘‘Kolları şimdiden sıvayıp, bu önemli organizasyonu bölgemize çekmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde,

Norveç'e gidip, Birlik Başkanı Odd Ivar Ruud ile görüşeceğiz’’ diye konuştu.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker de, ‘‘Bu olimpiyatların Kemer'de yapılmasını sağlarsak, yaklaşık 10 binin üzerinde turisti, bölgemize çekmiş olacağız. En önemli tarafı ise, bölgenin tanıtımını sağlayacak olmasıdır’’ dedi.

Ve kirliliğe son

TEKİROVA Belediyesi, turizm sezonunun açılmasına az bir süre kala, kolları sıvadı. Görüntü kirliliği yaratan tabelalar tek tek söküldü ve yerine standart olarak yaptırılan tabelalık taktırıldı. Böylece tüm tabelalar bir yerde toplanmış olacak.

Belediye Başkanı Yusuf Üras, ‘‘Görüntü kirliliğinden kurtulmak için, standart tabelalık yaptırdık. Yön gösterme ve tanıtım olmak üzere tabelalar bir çatı altında toplandı’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!