Akdeniz Bölge Komutanı gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Bölge Komutanı gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 07:47

Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Haberin Devamı

Türk Ceza Kanununun (TCK) 309. maddesindeki "Anayasayı ihlale teşebbüs" ve TCK'nın 312. maddesindeki "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs edilmesi" nedeniyle Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca CMK'nın 90, 91 ve devamı maddeleri gereğince hakkında gözaltı kararı verilen Tuğamiral Demirhan, uzun süre Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanlığında bekledi.

Polislerin içeri girmesine izin vermeyen Demirhan ile görüşmek üzere Mersin Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer, komutanlığa geldi. Buradaki görüşmenin ardından Demirhan'ı teslim alan Özer, daha sonra askeri araçlarla İl Emniyet Müdürlüğüne geldi.  Müdürlük girişinde durdurulan araçtan indirilen Demirhan, kısa süreli tartışmanın ardından kelepçelenerek içeri alındı.  Demirhan, kendisini görüntüleyen gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, bazı polisler de kendisine tepki gösterdi.

Bu arada, İl Emniyet Müdür Vekili Yakup Usta ve Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar'ı arayarak "Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülke yönetimine el koyduğunu ve kendisinin de 'Sıkıyönetim Garnizon Komutanı' olduğunu belirterek, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve kaymakamların gözaltına alınmasına karar verdiğini" belirttiği kaydedilen Demirhan'ın bir polis telsizi aracılığıyla da korsan bildiri okumaya çalıştığı öğrenildi. 

BAKMADAN GEÇME!