Akay, 'Hazine yağmasına hayır' etabında

Güncelleme Tarihi:

Akay, Hazine yağmasına hayır etabında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay, ''sendikal haklar talebi ve düşük ücret zammını protesto'' etmek amacıyla Yalova'dan başlattığı 450 kilometrelik Ankara yürüyüşünü sürdürüyor.

Akay, 29 günde tamamlamayı planladığı ''Sendikal Haklar ve Düşük Ücret Zammını Protesto'' yürüyüşünde, bugün Kızılcahamam'dan başlayan ve Kazan yakınlarında tamamlanacak ''Hazinenin yağmalanmasına hayır'' adını verdiği etabının yürüyüşünü gerçekleştiriyor.

Kızılcahamam'dan sabah saatlerinde yürüyüşe başlayan Akay'a, Sanayi Sitesi girişinde, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Şendiller ve DTP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Hastürk de destek verdiler ve Akay ile yürüdüler.

Siyasi iktidarların devletin malını, kendi malları gibi gördüklerini, bunun sonucu olarak kamu maliyesinin iflas ettiğini ve duvara dayandığını savunan Akay, Hazine arazilerinin ve mallarının banka ve ihaleler yoluyla yağmalandığını, kamu maliyesinin iflasında bunların etkili olduğunu söyledi. Akay, ''Bugün, bu yağmacılığa dikkat çekmek istiyoruz'' dedi.

Yürüyüşü ile ilgili Ankara'dan olumlu tepki gelmediğini, Ankara'da adeta bir ''mezarlık sessizliği görünümü'' olduğunu anlatan Akay, ''Bu anlayış sahipleri, sandıklarda ve meydanlarda bunun karşılığını görmeli'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!