Akampus.com yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Akampus.com yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2006 00:00

Akampus.com 6. yaşını kutluyor. Yeni yaşını yeni bir yüz ve içerikle karşılayan site, Türkiye sınırlarını aşmayı kendine hedef olarak belirledi. Akampus.com, her şeyden önce üniversitelilerin bir arada olabilecekleri, tanışabilecekleri, tartışabilecekleri, bilgi alışverişinde bulunabilecekleri bir portal olma özelliğini koruyacak.

Haberin Devamı

Sitenin temel bölümlerinden biri olan Akantin, en çok ilgi çeken başlık olmayı sürdürecek. Hızlı mesajlaşma araçları ile binlerce öğrencinin buluşup tanıştığı, karşılıklı iletişime geçebildiği özel bir platform olan Akantin, arama motoru sayesinde eski okul arkadaşlarını aramak isteyenler için de faydalı bir hizmet sunuyor. Akademik'te ders notları, sınav arşivleri ve dersler, hocalar, okullar ve eğitim sistemi hakkında yorumlar yer alıyor. Ayrıca, akademik takvimler, kişiye özel ders araçları, yine Akademik alt başlığı altında forum tadında ele alınıyor. Bütün bu alanlar, Akampus.com’un yenilenen yüzüyle, taze ve zengin bir içerikle öğrencilerin kullanımına sunuluyor.

Akampus.com yeni dönemde iddialı bir haber portalı kimliğine de bürünecek. Üniversiteli gençlerin ilgisini çekebilecek haberler derlenerek sitede yayınlanacak. Tüm haber ve metinlerle ilgili öğrenci görüş ve önerileri de alınarak özgür bir platform oluşturulacak.

Haberin Devamı

Alanında uzmanlık düzeyine erişmiş daimi ve misafir yazarların köşeleri de sayılması gereken yenilikler arasında bulunuyor. Müzikten sinemaya, F1 yarışlarından Interrail rehberine, cinsellikten edebiyata kadar çeşitli konular okuyucularını ve meraklılarını bekliyor.

Akampus.com, dosyaları ve yeni işbirlikleri ile sezonu karşılıyor. “Bağımlılık Dosyası” ve “Okulun Dışına Çık, Yaşadığın Şehre Bak” adlı kampus dışı yaşam kültürünün önemine değinen dosyalar, Akampus.com’un sosyal sorumluluk misyonunu ciddiyetle yürüttüğünü gösteriyor.

İçerik işbirliği

6. yaşında Akampus, güçlü bir içerik konusunda yetkin kuruluşlarla işbirliği yapma yoluna gitti. Kampus dışı yaşam için Ekin Yazım, Sinema sayfası için DVD+ ve Film+ dergileri, cinsel sağlık için OKEY; Tarih Vakfı ve pek çok yayın kuruluşuyla yapılan işbirlikleri, zengin bir içeriğin Akampus.com üyelerini beklediğinin işaretleri olarak görülebilir.

Röportajlar, Akampus.com’un en sık güncellenecek bölümleri arasında yer alıyor. Akampus dergisiyle başlayan röportajlar dizisi sitede de devam edecek. Pek çok ünlü ismin mesleki tecrübelerini ve yaşam öykülerini aktardığı röportajlar bölümünün ilk konuğu Yiğit Özgür olacak. Röportajlar her ay yeni sorulara yeni cevaplar bulmayı ve öğrencilere aktarmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Röportajlar dışında kariyer sayfasında öğrencilerin kariyer planlarına yönelik pratik çözümler, sık sorulan sorulara verilen cevaplar ve AB Bülteni yer alıyor. AB Bülteni’nde öğrencilerin AB ile ilgili merak ettikleri düşünülen konulara açıklık getiriliyor.

Kampus Araştırma Geliştirme Alanı’nda (K.A.R.G.A.), yapılacak ödüllü anketlerle öğrencilerin tercihlerini, görüşlerini daha etkin bir şekilde yansıtmak, bu bölümü üniversitelinin sesini duyuran bir araştırma merkezi haline getirmek amaçlanıyor. KARGA’da hemen hemen her konuda düzenlenen anketlerle, değerli ve zengin bilgiler elde edilmesi planlanıyor. Yeni versiyon Akampus.com’da eskisine oranla anket ve ödüller de artıyor.

Haberin Devamı

Genç Magazin ise kampustaki binlerce genci, yaşam, kitaplar, sinema ve eğlence dünyasında yolculuğa çıkarıyor.

Akampus.com, uzun vadede Türkiye sınırlarını aşarak global bir gençlik portalı olmayı hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!