Akademiye fuhuş ve yolsuzluk gölgesi

Güncelleme Tarihi:

Akademiye fuhuş ve yolsuzluk gölgesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ankara Polis Akademisi kantininde, polis memuru Aydın Yılmaz'ın bir Romen kadınla basılması tartışma yarattı. Gazete Pazar'ın haberine göre, olayın kahramanlarından Romen Trifan Crina Luliana sınırdışı edilmesi için Yabancılar Şubesi'ne teslim edilirken, görevine devam eden polis memuru Yılmaz hakkında basit bir disiplin soruşturması açıldı. Olayı kapatmaya çalışmakla suçlanan Akademi Başkanı Hasan Yücesan hakkında çeşitli yolsuzluk iddialarına da yer verildi. Gazete Pazar'da yayınlanan habere göre, skandal olay şöyle gelişti:

3 Ekim 1997 günü saat 9.00-17.30 arası çalışan kantinde, saat 20.00 olduğu halde ışıkların sönmediği ihbarı üzerine müdahale edildi. Kapının defalarca çalınmasına rağmen açılmaması üzerine, hırsızlık ihtimali düşünüldü ve içeri girilip arama yapıldı. Market görevlisi polis memuru Aydın Yılmaz ile Ankara Ulus'ta bir gazinoda çalışan Romen uyruklu 24 yaşındaki Trifan Crina luliana birlikte yakalandı. luliana, Yılmaz ile 8 ay önce tanıştığını ve zaman zaman birlikte olduklarını belirtirken, olay günü parasını sonradan ödemek üzere parfüm ve elbise almak için akademiye geldiğini söyledi. Yılmaz ise luliana ile akademinin bahçesinde tanıştıklarını, olay günü alışveriş için kendisine geldiğini öne sürdü.

4 yılık Akademi Başkanı Hasan Yücesan, olayı basit bir vukuat gibi değerlendirip disiplin soruşturması açtı. Gazetede, Yücesan'a yönelik, okulda soğandan petrol alımına, amirlerin akademi öğrencilerince tartaklanmasından, geçen yıl değiştirilen akademi kıyafetlerinin dikimi konusundaki yolsuzlukları, ilaç alım satımındaki olaylara, özellikle akademi marketinde açıklanması çok zor harcamalara ve özel telefon faturalarına kadar uzanan bir dizi suçlamalara yerveriliyor.

Emniyet'in gözbebeği, Ankara Polis Akademisi'nde son günlerde tuhaf olaylar yaşanıyor. Bir polis memuru akademi kantininde bir Romen kadınla basılıyor. Akademi Başkanı Hasan Yücesan, basit bir disiplin soruşturması olarak değerlendiriyor olayı. Başkan hakkındaki yolsuzluk iddiaları da cabası...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!