Akademisyen müzisyenler

Güncelleme Tarihi:

Akademisyen müzisyenler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dinleyicilerinin arasına girerek şarkılarını yorumlayan grup, kurduğu iletişim sayesinde çok farklı bir yere sahip bulunuyor. Grup üyeleri genel cerrah Dr. Serhat Göçer’in dışında İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi'nde öğrenci ya da öğretim üyesi olarak bulunuyor. Grup üyelerinden olan ve daha önce de Şehir Tiyatroları'nda çalışan Aslı Omağ, Turkuaz'ın eğitimli bir grup olduğunu ve müziklerine de akademik eğitimlerini yansıttıklarını söylüyor. Operalardan müzikallere kadar uzanan çok geniş bir repertuvara sahip bulunan Turkuaz, repertuvarında Lüküs Hayat, Hisseli Harikalar Kumpanyası gibi sevilen müzikallerden de bölümlere yer veriyor.

Üç yıldır profesyonel anlamda birlikte olan grup elemanları önceleri Turkuaz adında 2 ayrı grup olarak faaliyet gösterirken, daha sonra birlikte çıktıkları bir Almanya turnesi sırasında birleşme kararı alıyor. Aslı Omağ grup olarak çalışmanın zorlukları konusunda herhangi bir korkularının bulunmadığını belirtip, ‘‘Biz birbirimizi ve müziği çok seviyoruz, dostuz, bu yüzden kopmayız. MFÖ gibi uzun yıllar ayrılmadan çok başarılı bir performans sergilemek istiyoruz. Biz dostluğumuz, müzik anlayışlarımız konusunda birleşiyoruz’’ açıklamasını yapıyor.

Bu arada henüz albümleri olmayan grup, dinleyicilerine konserler yolu ile ulaşıyor. Verdikleri konserlerle ilk önce yurt dışında tanınan grup Almanya ve İngiltere'de birçok konser vermiş. Omağ, konserlerinin tıka basa dolu olduğunu ve sadece yurt dışındaki dinleyici kitlelerinden çok iyi eleştiriler aldıklarını söylüyor. Şimdi Türk dinleyicilerini feth etme niyetinde olduklarını belirten Omağ, belli bir dinleyici kitlesine de daha şimdiden sahip olduklarını kaydediyor. 1935'ten sonra operanın bir duraklama dönemine girdiğini belirten Omağ, Turkuaz grubunun bu duraklama döneminin aşılmasında bir geçit görevi göreceğini ve operayı yeniden gündeme getirip sevdirmeyi hedeflediğini belirtiyor. Kaliteli ve iyi müziği en uç noktalara kadar sevdirmeyi kendilerine misyon edindiklerini söyleyen Omağ, kulağa olduğu kadar göze de hitap ettiklerini vurguluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!