AK Parti'ye ihtar gerekçesi yarın

Güncelleme Tarihi:

AK Partiye ihtar gerekçesi yarın
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 01, 2002 11:25

Anayasa Mahkemesi, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucu üyelikten çıkarılması için partiye ihtar verilmesine ilişkin kararının gerekçesini, yarın okuyarak son şeklini verecek. Karar, daha sonra Resmi Gazete'de yayımlanacak ve partiye tebliğ edilecek.

Haberin Devamı

AK Parti, Anayasa Mahkemesi'nin kararını 6 ay içinde yerine getirmek zorunda. Aksi takdirde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, kapatma istemiyle dava açabilecek.

Yüksek Mahkeme, aynı gün, diğer bazı partilere, kongrelerini zamanında yapmadıkları için ihtar verilmesini öngören kararların gerekçesini de okumaya başlayacak.

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Kanadoğlu'nun başvurusu üzerine, 5'e karşı 6 üyenin oyu ile 9 Ocak 2002'de, AK Parti Genel Başkanı ve Kurucu Üyesi Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucu üyelikten çıkarılmasına karar vermişti.

Yüksek Mahkeme, "ErdoÄŸan'ın, genel baÅŸkan görev ve yetkilerini kullanmasının tedbiren önlenmesi ve partinin diÄŸer kurucu üyeleri AyÅŸe Böhürler, AyÅŸe Nur KurtoÄŸlu, Habibe Güner, Sema RamazanoÄŸlu, Fatma Ãœnsal Bostan ve Serap YahÅŸi YaÅŸar'ın kurucu üyelikten çıkarılması içinihtar verilmesi" istemini oy birliÄŸi ile reddetmiÅŸti.Â
Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!