AK Partililer, sandık başına gidiyor

Güncelleme Tarihi:

AK Partililer, sandık başına gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2013 12:43

AK Partililer, yeni büyükşehir olan 14 ilde temayül yoklaması için, yarın sandık başına gidecek.

Haberin Devamı

AK Parti'de yerel seçimlere yönelik çalışmalar kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Konya, Kayseri, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Mersin, İzmit, Sakarya ve Samsun'da 27 Ekim'de temayül yoklaması yapılmıştı.

Bu şehirlerde kurulan ve daha sonra parti genel merkezine getirilen sandıklar, 11 Kasım'daki Temayül Üst Kurulu öncesinde açılacak ve oylar sayılacak. Temayül sonuçları kamuoyu ve teşkilatla paylaşılmayacak, sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanması planlanan Temayül Üst Kurulu'nda değerlendirilecek.

AK Parti, büyükşehir statüsünü yeni kazanan Şanlıurfa, Hatay, Manisa, Balıkesir, Kahramanmaraş, Van, Aydın, Denizli, Tekirdağ, Muğla, Mardin, Malatya, Trabzon ve Ordu'da, yarın temayül yoklaması yapılacak. Yaklaşık 63 bin kişinin katılmasının beklendiği yoklama için 260 sandık kurulacak. Temayül yoklamaları, diğer 51 ilde ise 16-17 Kasım'da yapılacak.

Haberin Devamı

"Belediye başkan adayı kim olsun?"

Temayül yoklamasında parti kurucuları, milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, il ve ilçe teşkilatlarının yöneticileri, il genel meclis üyeleri, belediye başkanları, disiplin ve demokrasi kurulu üyeleri oy kullanıyor.

Eğilim yoklamalarında, sandık başına gidenlere, belediye başkanı adaylığı için kimi istedikleri soruluyor. Buna göre partililerden belediye başkanlığının AK Parti'de olduğu illerde bir, belediye başkanlığının AK Parti'de olmadığı illerde ise iki isim önermeleri isteniyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!