AK Parti'li Doğan:"Fişlemiyoruz, deşifre ediyoruz"

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Doğan:Fişlemiyoruz, deşifre ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2010 17:06

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, “Birazcık tökezlersek bu Ergenekoncular falan çok kötü intikam alır. Bu memlekette kim başı örtülü, kim namaz kılıyor ve oruç tutuyorsa hepsini fişlemişler. Şimdi biz onları fişliyoruz” sözlerinin büyük yankı uyandırmasının ardından bugün düzeltme yaptı. Doğan, ‘fişliyoruz’ sözünü ‘deşifre’ ediyoruz diye düzeltti.

Haberin Devamı

FİŞLEME SÖZLERİ  / WEB TV

Kahramanmaraş Belediye Meclisi tarafından mahalle yapılan, ancak itiraz üzerine Danıştay kararı ile yeniden belde statüsüne kavuştuğu için 7 Mart'ta belediye başkanlığı seçimi yapılacak olan merkez Karacasu Beldesi'nde partisinin adayı Faruk Aksu ile seçim çalışmalarını sürdüren Avni Doğan, tartışma konunu olan 16 Şubat Salı günü seçim bürosunda yaptığı konuşmasıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

Doğan, “O konuşmamda Ergenekoncuların, Balyozcuların, çetelerin, 28 Şubatçıların Türkiye’de insanları fişlediğinden bahsettim. Bu sözlerimin üzerinde duruyorum. Bunların fişlediğini mahkemeler tespit etti, Türkiye tespit etti. Herkes tespit etti. Orada yanlış anlaşılan şey; biz şimdi deşifre ediyoruz. Bu maksatla söylediğim bir sözdür. Siyasi partiler kimseyi fişlemez. Sivil hükümetler kimseyi fişlemez. Siyasi partiler, sivil hükümetler ancak deşifre eder. Biz de deşifre etmek istediğimizi anlatmak istedim” dedi.

Türkiye'de geçmişte halkı fişleyenleri AK Parti olarak deşifre ettiklerine vurgu yapan Avni Doğan, Ak Parti Genel Merkezi’nden uyarı alıp, almadığı yönündeki soruyu “Hayır, hayır” diye cevapladı. Konuşmasının haber bültenlerinde yer almasının ardından partisinin Grup başkanvekilleriyle telefonla görüştüğünü, konuyla ilgili bilgi verdiğini söyleyen Doğan, “Sözlerimizin yanlış anlaşıldığını söyledim. Onların da bizim sözlerimizin yanlış anlaşıldığı doğrultusunda, bir açıklama yapmaları gerekiyordu, yaptılar. Yani burada sıkıntı duyacak herhangi bir şey yok. Yani bundan gocunacağımız, endişe edeceğimiz bir şey yok. Türk milletini fişleyenler korksun. Fişleyenler utansın” diye konuştu.
Doğan, bir gazetecinin “Bu konuşmalarınız partiye bir zararı olur mu?” sorusuna önce “Ne gibi bir zarardan söz ediyorsunuz?” sorusuyla karşılık verirken, gazeteciden “Kapatmaya yönelik” şeklinde ilave gelince, “Hayır canım hayır. Öyle şey mi olur? Merak etmeyin AK Parti'ye bir şey olmaz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!