AK Partili Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki: 'Yazık, acınası halde'

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Dağdan Kılıçdaroğluna sert tepki: Yazık, acınası halde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2022 18:14

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, HDP Milletvekili Semra Güzel'in PKK'lı teröristle çekilen fotoğrafına ilişkin yorumu nedeniyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Dağ, Twitter mesajında, "Kılıçdaroğlu'nun ipi Kandil'in elindedir" ifadesini kullandı. Öte yandan Bakan Pakdemirli, "Bahçeli’ye ‘sarayın sözcüsü’ diyen Kılıçdaroğlu, dönsün kendine baksın, kendisi bizatihi Kandil’in sözcüsüdür. Bizim şehit analarına, babalarına, eşlerine, çocuklarına sözümüz var, teröre geçit vermeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel'e ilişkin yorumuna tepki gösterdi.

'MİLLETE SÖYLEYECEĞİ SÖZLERİN HÜKMÜ YOKTUR'

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

* CHP Genel Başkanı’na, HDP'li bir vekilin terör kampında teröristle olan münasebeti soruluyor. Kendisi HDP ile kurduğu ilişkiye o kadar bağlı ki buna bile tepki gösteremiyor. Yine "Erdoğan suçlu" diyor. Bu, taca atılacak bir konu değil."

* Askerlerimizi şehit eden bir teröristin sevgilisi olarak terör kamplarında fotoğrafları ortaya çıkan bir milletvekiline tepki gösteremeyen siyasetçinin bu millete söyleyeceği sözlerinin hiçbir hükmü yoktur. Yazık, acınası halde!

Haberin Devamı

“KILIÇDAROĞLU, BİZATİHİ KANDİL’İN SÖZCÜSÜDÜR”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na bir tepki de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'de geldi. Pakdemirli, “Malum; 3 gün önce Şanlıurfa’da şehitlerimiz vardı: Enes Koç, Ertuğrul Ulupınar, Murat Alyakut’a Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Cenazede Murat şehidimizin eşi; ‘Ben seni yüreğime sığdıramadım, seni kefenlere sığdırmışlar’ dedi. Derinden etkilendim. Bu milletin anaları, gelinleri çok ağladı, çok ağıt yaktı. Bu acıları da unutmadık, yaşatanları da. Hepsinin hesabını sorduk, sormaya devam edeceğiz. Dicle’nin kuzularını, çakallara kaptırmak niyetinde değiliz. Gençlerimize uzanan elleri kırdık, kırmaya devam edeceğiz. Biz, teröriste terörist diyemeyenlerle yol yürümeyeceğiz. Bahçeli’ye ‘sarayın sözcüsü’ diyen Kılıçdaroğlu, dönsün kendine baksın, kendisi bizatihi Kandil’in sözcüsüdür. Bizim şehit analarına, babalarına, eşlerine, çocuklarına sözümüz var teröre geçit vermeyeceğiz” dedi.

"YILAN DERİSİNİ DEĞİŞTİRİR AMA HUYUNU DEĞİŞTİRMEZ"

Bakan Pakdemirli sözlerine şöyle devam etti:

“PKK’lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel. Biliyorsunuz, mecliste PKK’lılarla fotoğraf çekinen bir milletvekili var. Dün duygusal açıklamalar yapmış. Ben de diyorum ki, keşke o fotoları çekinirken sen de şehit nişanlılarını düşünseydin. Keşke o pozları verirken sen de şehit sözlülerini, şehit eşlerini de düşünseydin. Keşke poz verdiğin o silahlarla, kaç gencimizi şehit ettiler, onu düşünseydin. Bunlar, kuzu postuna bürünmeyi bıraksınlar, bunun başka açıklaması yok. HDP, sırtını PKK’ya dayamış. Zillet İttifakı, sırtını HDP’ye dayamış. O kadar fotoğraf var ortada, hangisinden ses çıktı. Susuyorlar. Sükut, ikrardandır. Susarak, onaylıyorlar! Susmak bir tercihtir. Yani safımız da tercihimiz de belli diyorlar. Yeter ki Erdoğan gitsin; biz PKK İle ihanet ilişkisine de gireriz, gönül ilişkisine de diyorlar. İhanet ilişkisi-gönül ilişkisi hiç fark etmez; yılan derisini değiştirir ama huyunu değiştirmez. Diğer taraftan, CHP’nin dini değerlerle kavgası bitmiyor. Çünkü bunlar ikiyüzlü ve samimiyetsiz. Sözde dün başörtülülerle helalleşiyorlardı, bugün sövüyorlar. Yani yalancının mumu, yatsıya da kalmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ne diyordu, ‘başörtüsü yasağının yanlış olduğunu çok kez dillendirdim. Onların acılarını anlamalıyız, aynı sorunların yaşanmaması için gelecek vizyonu belirlemeliyiz’ Kemal Kılıçdaroğlu hızını alamadı; katıldığı televizyon programında ne dedi ‘En çok kiminle helalleşmek istiyorsunuz?' sorusuna ‘En çok başörtülü kızlarla helalleşmek istiyorum. Hata yaptık’ dedi. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.”

Haberin Devamı


CHP Genel Başkanı’na, HDP'li bir vekilin terör kampında teröristle olan münasebeti soruluyor.
Kendisi HDP ile kurduğu ilişkiye o kadar bağlı ki buna bile tepki gösteremiyor.
Yine "Erdoğan suçlu" diyor. Bu, taca atılacak bir konu değil

HAMZA DAĞ (@avhamzadag) January 13, 2022

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in basına sızan fotoğraflarına ilişkin şu yorumda bulunmuştu:

"Bu fotoğrafı gördüğümde sordum ne zaman çekilmiş diye; İmralı ile açılım (Çözüm) döneminde çekilmiş. Dolayısıyla bu fotoğrafın muhatabı doğrudan doğruya Erdoğan'dır. Bu fotoğraflar çekilirken ülkede ne oluyordu diye sorulması lazım."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!