AK Parti’den üç isme 81 ilde suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’den üç isme 81 ilde suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2021 07:00

AK Parti, dün 81 ilde CHP’li Fikri Sağlar hakkında başörtüsü, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve gazeteci Can Ataklı hakkında da darbeyle ilgili açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

AK Parti açıklamasında, “Tüm diğer siyasi partileri demokrasi karşıtı bu açıklamalara tepki vermeye davet ediyoruz” denildi.

HUKUK ÖNÜNDE HESAPLAŞMAKTA KARARLIYIZ

AK Parti Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, özetle şu ifadeler kullanıldı: “Kimi zaman milli iradenin tecelligâhı olan Meclis’in mehabetini bozan, kimi zaman medya mecralarını kirleten, kimi zaman eskiden mensubu oldukları kurumların saygınlığına zarar veren bu zihniyet sahipleriyle hukuk önünde hesaplaşmakta kararlıyız. Bu örneklerden biri, CHP’nin resmi yayın organı olan bir televizyon kanalında ‘başörtülü bir hâkimin tarafsız olamayacağını ve adil yargılama yapamayacağını’ söyleyen eski milletvekili ve bakan Fikri Sağlar’ın ortaya koyduğu tavırdır.

DARBE SEVDASINI AÇIK ETMİŞ

Haberin Devamı

Gazeteci kimliğiyle yaptığı bir sosyal medya paylaşımında ise Can Ataklı, Cumhurbaşkanımızın seçimle gitmeyeceğini, ordunun darbe kabiliyetinin kalmadığını, artık tek ümidin ülkenin halkta öfkeye yol açacak büyük bir felakete uğraması olduğunu söyleyebilecek kadar derin bir sefalete düşmüştür. Darbe ve felaket çığırtkanlığı yapan bu zihniyet, ülkemiz için bizatihi bu tehditlerin kendisi kadar tehlikelidir. Aynı şekilde, Genelkurmay eski başkanlarından İlker Başbuğ’un 27 Mayıs darbesinin şayet rahmetli Menderes erken seçim kararını ilan etseydi olmayabileceği, böyle bir durumda da iktidarın zaten CHP’ye geçeceği yönündeki açıklamaları, zihinlerin gerisindeki darbe sevdasını açık etmiştir.

HAKKIMIZI KULLANIYORUZ

AK Parti teşkilatları olarak biz de partimize ve seçilmiş Cumhurbaşkanımıza yönelik bir saldırı olarak görüyor ve hukukun bize verdiği hakları kullanarak, suç duyurusunda bulunmak suretiyle, milletimize ve tarihe karşı görevimizi yerine getirdiğimize inanıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!