AK Parti'den CHP'ye ilk oylama golü

Güncelleme Tarihi:

AK Partiden CHPye ilk oylama golü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2014 01:37

TBMM Adalet Komisyonu'ndaki tekme tokatlı HSYK teklif görüşmesinde AK Parti ile CHP arasındaki "teklif satrancına" ve "taktik savaşlarına" sahne oluyor. TBMM Adalet Komisyonu Başakın Ahmet İyimaya kavga ve gerginlikleri "komisyona yarım saat ara" manevrası ile aşıyor ve her oturumda "Kaldığı yerden görüşmelerimize devam ediyoruz" açıklaması yapıyor. İyimaya gözle kaş arasında da CHP'lilerin "anayasaya aykırılık",iddiasını oylattı. İtiraz AK Parti oylarıyla reddildi gerginlik çıkınca da yemek arası verdi.

Haberin Devamı

BOZDAĞ'DAN ANAYASA MANEVRASI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise HSYK'nın davet edilmemesi nedeniyle yaşanan dünkü yumruklu ilk kavganın ardından ilk kez sürpriz çıkışla devreye girdi. Anayasa değişikliği taktiğine başvuran Bakan Bozdağ siyasi partilere anayasa değişikliği önerdi. Ancak, Bozdağ HSYK teklifini çekmeyi ön şart olarak kabul etmeyeceklerinin altını ısrarla çizdi. Bozdağ, sabaha karşı da Başbakan Tayyip Erdoğan'ı karşılamak üzere havaalanına gitti ve komisyonda yaşananları aktardı.


BAKAN'DAN İKİ ŞART: ÖNCE MUTABAKAT SONRA METNİ İLAN EDELİM

Bakan Bozdağ bugün saat 14.00'te ikinci tur görüşmelere katılmak üzere Komisyona gelişinde de "Teklifi geri çekmeyeceklerini" tekrarladı. Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun komisyona gelmesi yüzünden yaşanan kavga ve tansiyonun iyice yükselmesi üzerine Bakan komisyonda ikinci kez söz aldı. CHP'nin "Samimiyseniz tekilfi çekin görüşelim" şartına karşılık Bakan iki şart ileri sürdü.

AK Partiden CHPye ilk oylama golü
Bozdağ, "Eğer bir metinde mutabık kalır bunu da kamuoyuna deklere edersek HSYK teklifi durabilir" dedi. Bozdağ, bu sözleriyle teklifin çekilmeyip önce mutabakat sonra metnin kamuoyuna ilanı halinde HSYK teklifinin durabileceğini kayda geçirmiş oldu.

Haberin Devamı

'TEKLİFİ GERİ ÇEKİN' ÇAĞRISI'

Gazetecilerin Yargıçlar Sendikası . Bir oldu bitiyle parlemontonun gündemine yasa teklifi .

CHP'YE KOMİSYONDA İLK GOL

CHP ise anayasaya aykırı olduğunu iddia ettiği teklifi TBMM İçtüzüğü'ndeki bütün imkanları kullanarak, engellemeye çalışıyor. Ancak, sayısal çoğunluğa sahip AK Parti CHP'ye teklifle ilgili ilk golü de bugün attı. Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, CHP'lilerin anayasaya aykırılık iddiası konusunu oylamaya sundu. AK Partililerin oylarıyla anayasaya aykırılık iddialarının reddedilmesi üzerine salonda tansiyon yeniden yükseldi. CHP'liler kürsüye yönelince AK Partililerden de aynı hamle geldi. İki grubun arasında yeniden kavga çıkmasını araya giren TBMM idare amirleri Salim Uslu ve Malik Özdemir önledi. Divan önünde tartışma sürerken Başkan İyimaya ara manevrasına başvurdu. Toplantıya ara verip salondan ayrıldı.

Haberin Devamı

MHP'DEN KOMİSYON MANEVRASI

MHP'li Faruk Bal ise ANAYASA Komisyonu'na başvurduklarını yarın 14.00'te anayasaya aykırılık iddiamızı görüşüleceğini belirterek, kayda geçmesi için şunları söyledi: "Aradan önce anayasaya aykırılık iddiasını reddederek, ters bir kroşe ile yere serdiniz. Anayasa Komisyonu anayasaya aykırı derse bu kararınız ne olacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!