AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu kimdir?

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 12:31

Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Adaylığın kamuoyuyla paylaşılması ardından 2017 yılında Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Murat Zorluoğlu'nun hayatına ilişkin bilgiler merak konusu oldu. Peki, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu kimdir?

Haberin Devamı

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, 1971 yılında dünyaya geldi. İlk ve Ortaokulu Trabzon’da, liseyi Trabzon ve İstanbul’da tamamladı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Mezun Oldu. Mülki idare mirliği mesleğine Trabzon kaymakam adayı olarak başladı. Mersin Gülnar Kymakamlığına atandı. Bingöl Genç Kaymakamlığı yaptı. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Olarak Atandı. Nottingham Üniversitesi (İngilizce), Kamu Yönetimi Bölümü'nde Yüksek Lisansını tamamladı.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde sırasıyla Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanlığı, İnceleme ve Soruşturma Daire Başkanlığı ile Mevzuat ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü. Local Authorities in Turkey(Türkiye'de Mahalli İdareler), adlı kitabı yayımlandı. 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Strateji Geliştirme Başkanı ve Müsteşar Yardımcısı Olarak Görev Yaptı.2015 yılında Elazığ Valiliği görevine atandı. 2017 yılında Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. 

BAKMADAN GEÇME!