AK Parti TBMM Başkan adayı İsmail Kahraman

Güncelleme Tarihi:

AK Parti TBMM Başkan adayı İsmail Kahraman
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 18:40

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "AK Parti’nin Meclis Başkan adayının İsmail Kahraman olarak belirlenmesine karar verildi" dedi. Çelik ayrıca dün oynanan Türkiye-Yunanistan maçında saygı duruşu ve milli marşlar sırasında yapılan saygısızlığa tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası basın açıklaması yaparak soruları yanıtladı. İlk olarak Fransa’daki terör saldırısına değinen Çelik, şunları söyledi:

"Bundan sonra terör örgütlerine yönelik topyekün mücadelenin ne kadar önemli olduğu görülüyor. O saldırının çok daha büyük bir katliamı hedeflediği maçın oynandığı stada girmek istedikleri ama son anda engellendiği göz önüne alınırsa.  Türkiye’nin bu saldırıyı gerçekleştirenlerden bir tanesini batılı istihbarat terör örgütlerine bildirdiği, ciddi uyarılarda bulunduğu, yine bir tanesini sınır dışı ettikten sonra Belçika’ya ilettiği ama Belçika’da yakalandıktan sonra o kişinin serbest bırakıldığı ve arkasından bu terör eylemini gerçekleştirdiği şeklinde bilgiler var.

Bütün bunlar aslında Türkiye’nin mücadelesinin ne kadar güçlü bir mücadele olduğunu ve Türkiye’nin bu konuda ne kadar samimi olduğunu da gösteriyor. Ama bu konularda ortak tavır ve tutum geliştirilmediği müddetçe maalesef bu istihbarat paylaşımları zaman zaman yeterli karşılık bulmuyor ve gözden kaçan unsurlarla birlikte bu terör örgütleri bu tip büyük katliamlara imza atmış oluyorlar. Bir kez daha Fransa halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz."

Haberin Devamı

AK Parti TBMM Başkan adayı İsmail Kahraman

AK PARTİ’NİN MECLİS BAŞKAN ADAYI İSMAİL KAHRAMAN

MYK’da alınan kararlara değinen Çelik, "Sayın Başbakanımız milletvekillerimiz ile yapılan toplantıda önümüzdeki Meclis Başkanlığı süreci için bir geniş istişare yaptı. Herkes hür bir biçimde görüşünü ifade etti. Yapılan istişareler sonucunda,  AK Parti’nin Meclis Başkan adayının İsmail Kahraman olarak belirlenmesine karar verildi" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partilerinin TBMM Başkanı adayının İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman olduğunu açıkladı.

 Çelik, başkan adaylığı için başvurunun yarın yapılacağını belirtti.

İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman 1940 Rize doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesi mezunu olan Kahraman, geçmişte Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği ve Kültür Bakanlığı yapmıştı. Kahraman, ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapıyordu. Kahraman, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'den İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimleri kazanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!