AK Parti MKYK'sında yer alan Çiğdem Karaaslan kimdir?

Güncelleme Tarihi:

AK Parti MKYKsında yer alan Çiğdem Karaaslan kimdir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2018 19:14

AK Parti MKYK'sında yer alan Çiğdem Karaaslan kimdir sorusu vatandaşlar tarafından sorgulanan isimler arasında yer almaya başladı. Daha öncede birçok kez MKYK'da yer alan Çiğdem Karaaslan'ın kişisel bilgileri merak ediliyor. Peki, AK Parti MKYK'sında yer alan Çiğdem Karaaslan kimdir?

Haberin Devamı

Çiğdem Karaaslan, 13 Ağustos 1979'da Beyoğlu'nda doğdu. Baba adı Engin, anne adı Abide'dir.

Kentsel Tasarımcı, Peyzaj Yüksek Mimarı; Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümünü bitirdi. Ankara Üniversitesinde ''Tarihi Kentlerde Kimliksizleşme Sorunu'' üzerine yüksek lisans tezini tamamladı. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politikalar Bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir.

10 Nisan 2005 tarihinde gerçekleştirilen AK Parti Gençlik Kolları 1. Olağan Kongresinde AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. AK Parti 2. Olağan Büyük Kongresinde Ana Kademe MKYK Üyeliğine seçildi. Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcılığı görevini 6 yıl sürdürdü. Uluslararası katıldığı organizasyonlarda partisini birçok kez temsil etti. 12 Eylül 2015 tarihindeki AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi ile ihdas edilen AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 25. 26. ve 27. Dönem Samsun Milletvekili olan Çiğdem Karaaslan, 3. Olağanüstü Büyük Kongre ile de 7. kez MKYK Üyeliğine seçildi. İyi derecede İngilizce bilen Karaaslan, evli ve iki çocuk annesidir.

BAKMADAN GEÇME!