AK Parti listesinde ilginç detaylar

Güncelleme Tarihi:

AK Parti listesinde ilginç detaylar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2011 17:44

AK Parti’nin açıkladığı Milletvekili aday listesindeki bazı detaylar dikkat çekti.

Haberin Devamı

YSK’ya sunulan listeye göre Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan Selma Aliye Kavaf, eski bakan Kürşat Tüzmen, Mehmet Aydın ve Dengir Mir Mehmet Fırat ile mevcut 167 milletvekili aday liste dışı kaldı.

AK Parti’de kadın aday sayısı 78 engelli aday sayısı 11, 25-35 yaş arası aday sayısı ise 76 oldu.

Gazeteciler Mehmet Metiner Adıyaman’dan Şamil Tayyar Gaziantep’ten listede kendilerine yer buldu. Bu dönem adaylık başvurusunda bulunmayan Ak Parti milletvekili Özlem Türköne'nin eşi akademisyen Mümtazer Türköne ise liste dışı kaldı.

Devlet Bakanı Bülent Arınç Manisa yerine Bursa’dan aday gösterilirken Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanlığı yapan Tuna Bekleviç de Edirne’den milletvekili adayı oldu.

Aday olup olmayacağı tartışma yaratan Galatasaraylı eski futbolcu Hakan Şükür İstanbul 3. bölge 4. sıradan, Antalya milletvekili TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin Karabük’ten, eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise Trabzon 2. sıradan aday listesine girdi.

Haberin Devamı

Aday yapılmadılar

Aday yapılmayan milletvekilleri arasında eski bakanlar Kürşad Tüzmen, Osman Pepe, Nazım Ekren, Sami Güçlü, Zeki Ergezen, Hilmi Güler, Mustafa Sait Yazıcıoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, eski genel başkan yardımcıları Dengir Mir Mehmet Fırat ve Edibe Sözen, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül gibi isimler bulunuyor.

İŞTE BAKANLARIN ADAY OLDUĞU İLLER

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!